Hirdetés
John Deere: két új permetező

John Deere: két új permetező

Permetezéstechnika - 2019.12.03

Két új önjáró permetezőgéppel is kirukkolt a közelmúltban a John Deere. A 4000, illetve 5000 literes tartállyal rendelkező R4140i és R4150i modellek mindegyikénél elérhető már a karbonszálas szórókeret, de a „maradiabbak” hagyományos acél szórókerettel is rendelhetik őket.

Az új John Deere R4140i és R4150i önjáró permetezőgépek természetesen a precíziós gazdálkodásba is beilleszthető, legmodernebb technológiát képviselik. Mindkettő fel van szerelve például az ExactApply fúvókairányító rendszerrel, amelynek segítségével a kezelő manuálisan a fülkéből, vagy a gép automatikusan, akár egyenként is vezérelheti a fúvókákat, csökkentve az átfedéseket, a kihagyásokat és az elsodródást, illetve azonos szinten tartva a permetszemcsék nagyságát.

jdp2

A két új modell 24–36 méteres szórókeretekkel érhető el, a vezérlés a kartámaszhoz illesztett John Deere 4640 kijelzőn keresztül történhet. A keret megfelelő pozícióban tartását a TerrainControl Pro és TerrainCommand Pro automatikus keretszintező rendszerek segítik. A John Deere az önjáró permetezőknél is rendelkezésre bocsátja a JDLink távfelügyeleti rendszert, amellyel a gazdálkodók követhetik az adatforgalmat, illetve optimalizálhatják gépeik teljesítményét.

Az R4140i modell 240 LE-s, Stage V emissziós szintű motorral van felszerelve, és a 4000 literes permetlétartálya mellett 400 literes tisztavizes tartállyal rendelkezik, amelynél az AirRinse rendszer nagynyomású levegővel minimalizálja a szermaradványt. Ennél, és az 5000 literes tartállyal rendelkező R4150i modellnél is az extra komfortot biztosító XtraFlex kerékfelfüggesztés dolgozik, s a kényelmet a légrugós szék, míg a biztonságot a 4-es kategóriájú túlnyomásos vezetőfülke teszi teljessé.

jdp3


Szerző: AgrárUnió

Címkék: növényvédelem, permetezőgép, John Deere, önjáró, karbonszálas szórókeret
Kiemelt hírek