A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max

Megkapta a legtisztább motort az új permetezőgép

Megkapta a legtisztább motort az új permetezőgép

Permetezéstechnika - 2018.02.13

Erősebb motorral rendelkező, „milliónyi” segítő elektronikával felszerelt, felfrissített önjáró permetezőgépet dob piacra a holland Agrifac. A burkolat alatt dolgozó Cummins erőforrás már a legszigorúbb Tier 5 emissziós normáknak is megfelel.

Megkapta a legtisztább motort az új permetezőgép


A holland Agrifac 2008-ban csupán 20 darab önjáró permetezőt gyártott le, ami a tavalyi 200-hoz képest csekély mennyiségnek számít. A vállalat nagyra nőtt 10 esztendő alatt, de nincs megállás, hiszen a 12 millió fontból felhúzott új steenwijki üzem segítségével rövid időn belül félezerre kívánják emelni az éves kibocsátást.

Itt készítik majd áprilistól a második generációs Endurance önjáró permetezőgépet is, amely az öt modellt magában foglaló Condor család oszlopos tagja. A tervezők a nagyobb teljesítmény érdekében szívfájdalom nélkül kidobták a régi Volvo motort, és helyette egy 9,6 literes Cummins blokkot rejtettek a borítás alá, amely már 420 LE leadására képes. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy megfelel a legszigorúbbnak számító Tier 5 emissziós normáknak is.

Az Agrifac Condor Endurance egyelőre csak 8000 literes polietilén tartállyal és 55 méter széles szórókerettel érhető el, de készítenek majd belőle egyéb verziókat is. A töltési sebesség 800–1500 l/min között változtatható. A fülke alaposan át lett szabva, bár ezt továbbra is a német Claas cégtől szerzik be. A kabin legfeltűnőbb eleme a kétszárú virágra emlékeztető joystick, amelytől jobbra helyezkedik el az összes többi kezelőgomb. Ez már saját gyártás, lecserélték tehát a régi Claas irányító egységet, és a korábbi négy monitort is egyetlen nagy váltotta fel.

Agrifac Condor Endurance

Az új önjáró permetező a kor követelményeinek megfelelően természetesen már tömve van a kezelő munkáját segítő elektronikával. Fordulásnál is arányosan adagolja a permetszert, és a fúvókák másodpercenként akár 100 nyitásra-zárásra képesek a minél nagyobb precizitás érdekében. Az Agrifac saját keretmagasság-szabályzó rendszert is kifejlesztett, és hogy mennyire bíznak benne, azt az is elárulja, hogy a világhírű Norac ultrahangos rendszert dobták miatta a sutba. A gép fordulóköre mindössze 4,5 méter, a hasmagassága pedig 125 cm.


Szerző: AgrárUnió


Címkék: növénytermesztés, növényvédelem, permetezőgép, Agrifac

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...