A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Genezis Green Max

Egy hótoló, ami egész évben használható

Egy hótoló, ami egész évben használható

Munkagépek - 2021.01.19

Nemcsak hótolásra, de mezőgazdasági munkákra és tereprendezésre is alkalmas a német Kässbohrer új gépe. A csörlő révén nem létezik számára akadály.

Egy hótoló, ami egész évben használható


A PistenBully 600 Polar GreenTech nevű masina látványos külsőt kapott, ám ennél is fontosabb, hogy igen alacsonyan van a tömegközéppontja, ezáltal páratlan stabilitással rendelkezik a legnehezebb terepeken is. A meghajtásról 490 LE-s motor gondoskodik, és a gép működtetése, irányítása meglehetősen egyszerű, így a kezelő kizárólag az elvégzendő munkára tud koncentrálni.

Hotolo 2

A lánctalpas PistenBully télen elsősorban hóeltakarításra használható, de egész évben jó szolgálatot tehet a gazdaságban. Kézenfekvő például a silódombok egyengetésére, tömörítésére, de tolókanállal, mulcsozóval vagy kaszával felszerelve csak a fantázia szabhat határt a széles körű alkalmazásának. A lánctalpak szélessége 780–1648 mm között változhat, ami szintén a sokoldalúságot növeli.

A gép a ROPS (borulás elleni védelmet jelentő) előírásoknak megfelelő kabinnal, valamint Xenon munkalámpákkal van felszerelve, sőt az újabb modellek már csörlővel is. Ez 360 fokban képes körbefordulni, a maximális terhelhetősége pedig 4 tonna, így a masinát a legmeredekebb emelkedőn is képes felhúzni. A fülkében két személy is kényelmesen elfér. A fogyasztás óránként 10 liter körül alakul.

 


Címkék: siló, kaszálás, mulcsozás, kommunális munka, csörlő

KIEMELT HÍREK

Gépesítés - 2023.01.24

A magyar mezőgépgyártás legendás traktortípusa a Rába Steiger. Jó néhány még ma is jobban helytáll a földeken, mint sok nyugati csili-vili társa – különösen igaz ez azokra, melyeket ...

Gépesítés - 2023.03.23

Egy 1984-es évjáratú, nagyon jól karbantartott, 125 lóerős Mercedes-Benz MB Trac 1300-as traktort kínálnak eladásra az ausztriai St. Wolfgang im Salzkammergut-ban. Habár az MB Trac ...

Kiskert Kárkép - 2023.02.19

Hiába a nagy kert, ha nem jó fekvésű, vagy a nap nagy részében beárnyékolja a szomszéd háza? Természetesen ekkor sem kell csüggednünk, van megoldás!

Hírek - 2023.01.25

A nem mindennapi baleset Lengyelországban történt.

Hírek - 2023.01.27

Az olcsó gabona letörte az árakat, állítólag ettől most élénkülni kezdett a piac. Azonban nemcsak gabona jön Ukrajnából, hanem kifogásolható minőségi liszt is.

Kiskert Kárkép - 2023.03.05

A termesztett zöldségeknek különböző tápanyagigénye van, ezért amikor tervezzük a szerves-, vagy műtrágya kijuttatást figyelembe kell venni az eltérő szükségletüket. A következő ...

Kiskert Kárkép - 2023.02.17

A hazai gasztrokultúránk meghatározó növénye a burgonya. Elkészítésének módjait a magyar társadalom párszáz év alatt tökéletesre fejlesztette.

Agrárgazdaság - 2023.01.28

Ugyan silány minőségű az importált áru, de olcsó, és rontja a magyar gazdák piaci lehetőségeit is