TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Élesben: kíméletlen precizitással dolgozik a Kuhn mulcsvetőgép Jánoshalmán is

Élesben: kíméletlen precizitással dolgozik a Kuhn mulcsvetőgép Jánoshalmán is

Gépesítés - 2023.04.05

Precíz kijuttatás, nagy munkasebesség és az osztott tartály által kínált rugalmasság jellemzi a Kuhn ESPRO vetőgépeket. Egy példányt Jánoshalmán is teljes sikerrel használnak.

Hirdetés

A francia Kuhn közel két évszázados gépgyártói tapasztalattal rendelkezik, szinte meg sem lehet számolni a nevükhöz fűződő innovációkat. Jó ideje már Magyarországon is jelen vannak, az univerzális ESPRO vetőgépeik pedig kifejezetten népszerűek a hazai gazdák körében.

Ezek sokoldalúságát jelzi, hogy az ISOBUS-os gépek egy menetben megművelik és tömörítik a talajt, és elvetik a magokat, ráadásul az RC modellek két adagolórendszerrel és vetőberendezéssel vannak felszerelve, ami növeli a lehetőségeik körét. Az ESPRO könnyen húzható, ezáltal csökkenthető vele az üzemanyag-fogyasztás. Az alacsony vonóerőigény elsősorban a vetőegységek előtti speciális gumiabroncs-kialakítás koncepciónak köszönhető.

A piros gép lelke a CROSSFLEX vetőegység, amellyel a vetőmagokat pontosan a szükséges helyre juttatja ki, akár 17 km/h munkasebesség mellett is. A csoroszlyákat egy speciálisan profilozott csőre szerelik, gumihengerek segítségével. A sajátos szerkezet garantálja az állandó vetési mélység fenntartását.A közelmúltban Vavró Iván jánoshalmai (Bács-Kiskun megyei) gazdálkodó is vásárolt egy Kuhn ESPRO 6000 R mulcsvetőgépet, mégpedig három ismert márka közül kiválasztva. A döntésnél a kezelő véleményére hagyatkozott, de ez összhangban volt a saját véleményével is – tudhatjuk meg az Új Mezőgazdasági Magazin lenti videójából.

Vavró Iván bő 2000 hektáron gazdálkodik, a kultúrák zömét repce, kalászosok, lucerna, szemes cirok, olajipari napraforgó és takarmánykukorica alkotja. Forgatás nélküli talajművelést alkalmaz, de az ESPRO természetesen a hagyományos forgatásos művelésbe is beilleszthető.A jánoshalmai gazda nyert már a Magyar Kukorica Klub termésversenyén is, de persze nem tavaly, mert 2022 neki is tragikusan sikerült az aszály miatt, ötöde lett csupán a termés a szokásosnak.

Bár ő egy R-es változatú vetőgépet vett, az ESPRO elérhető RC verzióban is, ez a műtrágya és vetőmag (vagy mag/mag) egy menetben történő kijuttatásra alkalmas, különböző dózisokban. A modell további két tartállyal bővíthető, így akár négyféle anyag (starter stb.) is kijuttatható vele, ami nagy rugalmasságot biztosít a termelőknek.Címkék: kuhn, vetőgép, teszt, forgatás nélkül, osztott tartály, vetőmag, műtrágya
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

ÁTK-pályázati feltételek a szakember szemével

Óriási összegekről van szó, megéri alaposan megismerni a részleteket