A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Hiperstabil szórókeretet eredményez az Amazone innovációja (+videók)

Hiperstabil szórókeretet eredményez az Amazone innovációja (+videók)

Egyéb - 2017.11.29

Az Amazone innovatív megoldásait az Agritechnica zsűrije is díjazta, de az újítások valódi haszonélvezői a gazdálkodók lesznek. A precízebb permetezőgépek, sokoldalú kultivátorok és nagy mélységben dolgozni képes tárcsás boronák mellett 6–8 fejes féligfüggesztett váltvaforgató ekéket is kínál a termelőknek a német cég.

Hiperstabil szórókeretet eredményez az Amazone innovációja (+videók)


Az Amazone három innovációját jutalmazták ezüstéremmel az idei Agritechnica szakkiállításon. A több mint 60 gépet kiállító német cég elismerést kapott a SwingStop pro nevű újításért, amely a még pontosabb szórókeret-megvezetésről gondoskodik a modern növényvédő permetezőgépek esetén. A SwingStop pro valós időben kiszámítja minden egyes fúvóka relatív sebességét, összeveti a permetezőgép haladási sebességével, és vezérli a megfelelő kijuttatandó mennyiséget ezredmásodperc alatt. A SwingStop pro magába foglalja a vízszintes irányú mozgás csökkentésére szolgáló SwingStop lengéscsillapítást egy új fúvókarendszerrel. Ez kiegészítő opciója a ContourControl aktív keretvezérlésnek, amely pedig a függőleges irányú lengések csökkentéséért felelős. Hat ultrahangos érzékelője közül a két külső egymástól függetlenül vezérli a keret jobb és bal felét, míg a két középső szenzor a növények folyamatos szkennelésével a magasság beállításáért felelős.

Díjazott újdonság még a SmartService 4.0 (ez a szervizpartner szerelők munkáját támogatja úgy, hogy összeköti őket az Amazone szervizspecialistájával), valamint az agrirouter nevű, internetalapú adatcsere-platform, amelyen keresztül a gazdálkodók és a bérvállalkozók az összes munkaadatot át tudják adni a munkagépeik és a legkülönbözőbb agrárszoftver-alkalmazások között.

A magyar piac számára érdekesek lesznek a 4–7 méter munkaszélességű Ceus 4000-2TX, 5000-2TX, 6000-2TX és 7000-2TX kultivátorok is, amelyek egyesítik a rövidtárcsák sekély talajművelését a szántóföldi kultivátorok mélylazító képességével. Az 510 mm-es levelekből álló, elöl lévő két tárcsasor 5–14 cm-es mélységben dolgozza át a felszínt, az utána következő, egymástól 40 cm-re elrendezett C-Mix kapákból álló kapaszegmens pedig maximum 30 cm-es mélységig képes lazítani a talajt.

https://www.youtube.com/watch?v=h1OZ2ZrltYI

A Hektor féligfüggesztett váltvaforgató eke 6–8 fejes kivitelben készül. A 82 cm-es gerendelymagasság és a 100 cm-es ekefejtávolság révén az új eszköz tekintélyes átömlési keresztmetszettel bír.

https://www.youtube.com/watch?v=wx-Tw33RFo8

A Catros XL kompakt tárcsás borona 3003, 3503 és 4003 modellváltozatokban érhető el, 3–4 méteres munkaszélességben. 610 mm átmérőjű tárcsákkal van felszerelve, így akár 16 cm-es munkamélységben is dolgozhat, 12–18 km/h munkasebesség mellett. A méretes levelek és a szellős tárcsakiosztás, valamint a tárcsaszekciótól kissé eltávolított tömörítőhenger révén az eszköz jelentős mennyiségű szármaradvánnyal találkozva sem tömődik el. A 610 mm-es konvex lapok mellett az Amazone finoman csipkézett tárcsákat is kínál sekély műveléshez. Az eszközhöz széles hengerkínálat is tartozik.

https://www.youtube.com/watch?v=eGOpQUjbP4M

 

 
Szerző: AgrárUnió


Címkék: kultivátor, permetezőgép, Amazone, eke, szórókeret, tárcsás borona

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...