A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva 2023 jan TEFLIX
AgroMashExpo

Rendszerben az erő

Egyéb - 2017.07.15

A Trimble felvásárolná az ISOBUS ősét alkotó MÜLLER-Elektronikot Nincs ebben semmi különös – mondhatnánk. Mindennapos mezőgazdasági hír, hogy Kína bevásárolja magát az Egyesült Államokba, most meg az Egyesült Államok Európába.

Rendszerben az erő


Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Ami azonban a szemünk előtt, napjainkban történik, igencsak tipikus. Mi, európaiak – és most vonatkoztassunk el a német MÜLLER-Elektronik cégtől – találtuk ki a munkagép és az erőgép közötti ISOBUS interaktív adatátviteli rendszert, bebizonyítottuk életképességét, és ISO 11783 szabványként elkezdtük világszerte terjeszteni. Amint azonban kiderült, hogy a dolog működik, lecsapott rá egy nagy tőkeerejű világcég. Béküljünk meg azzal, hogy a precíziós mezőgazdaság jövőjét amerikai cégek fogják meghatározni, Európa tudástartalékának felhasználásával.

Miért éppen a Trimble?

A Trimble és a MÜLLER-Elektronik (ME) technológiájának és erősségeinek kombinációjával új, izgalmas megoldások alakulhatnak ki. A gazdák világszerte küzdenek ugyanis azzal, hogy a különféle elektronikus rendszerek, hardver- és szoftvertermékek a különböző gyártmányú mezőgazdasági gépek esetében nehezen integrálhatók, alig használhatók. Az ME segítségével a precíziós gazdálkodás már ismert lehetőségei könnyebben alkalmazhatók lesznek a mindennapi gyakorlatban.
Szerző: Dr. Tátrai György


Címkék: mezőgazdasági gépek, erőgép, GPS, munkagép, ISOBUS, MÜLLER-Elektronik, Trimble