A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Újdonságok az Agritechnicán –

Egyéb - 2015.11.02

A norvég központú Kverneland Group számos újdonságot mutat be Hannoverben a talaj-előkészítés, vetés, növényvédelem, silózás és bálakezelés területén.

Újdonságok az Agritechnicán –Intelligens eke
A Kverneland 2500-as széria prémiumkategóriás ekéje az ISOBUS-kompatibilis Kverneland 2500 i-Plough. A függesztett váltvaforgató „intelligens” eke valamennyi beállítása elvégezhető a traktorkabinból. Az eszköz könnyen átáll szállítási pozícióból munkapozícióba, automatikusan kiszámolja az első ekefej fogásszélességének beállítását a traktor hátsó kerekéhez, beállítja a munkaszélességet, munkamélységet és dőlésszöget, vagyis minden eddiginél nagyobb segítséget nyújt a tökéletes szántás megvalósításához. Mindemellett magasabb és új profilú ekeszárakat alakítottak ki az eltömődés elkerülésére.
Súlymérős műtrágyaszóró
A norvég gyártócég elsősorban közepes méretű gazdaságoknak ajánlja az 1100–2450 literes tartálytérfogatú Exacta CL GEOspread súlymérős műtrágyaszórót. Az eszközön lévő GEOspread rendszer lehetővé teszi, hogy az ISOBUS-terminálon keresztül a felhasználó gyorsan és pontosan állítsa be a munkaszélességet. A már megszórt terület, a táblahatárok és forgók alapján a rendszer automatikusan változtatja a munkaszélességet. Ék vagy szabálytalan alakú tábla esetében ez különösen előnyös, hiszen a GEOspread a tábla szélességének csökkenésével arányosan, lépésről lépésre csökkenti a munkaszélességet és a kijuttatott dózist, akár 5–10%-os műtrágya-megtakarítást eredményezve. A gép szórási szélessége maximálisan 14 kétméteres szakaszra osztható.
Csúcskategóriás permetező
A Kverneland teljessé tette szántóföldipermetező-kínálatát az iXdrive 4240 és 5240 önjáró permetezők bemutatásával. Az EasySet ellenőrző panel a kerekek között található az iXdrive bal oldalán. Ez tartalmazza az elektronikus szelepeket, szivattyúkat, szűrőket, vegyszerbemosót és csatlakozókat. Az átváltás a különböző funkciók között (feltöltés, keverés, permetezés, hígítás, öblítés és tartálymosás) teljesen egyszerű, egy gomb megnyomásával elvégezhető. Az iXdrive kombinálható HSS (27–40 méter) vagy HSA (24–30 méter) alumíniumkerettel. A HSS három részben csukható keret kombinálja a minimális súlyt a maximális tartóssággal és stabilitással. A high-tech HSA keret a kialakításának köszönhetően hatékony védelmet biztosít a szórófejeknek, és könnyű a tisztítása. Az optimális növényvédelemhez az iXdrive három különböző hasmagassággal érhető el. A hidraulikusan állítható nyomtáv biztosítja a megfelelő sortávolságot valamennyi kultúrához.


Címkék: