TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Újdonságdömping a Caffininál

Újdonságdömping a Caffininál

Egyéb - 2017.03.15

2016-ban Európa számára az olaszországi EIMA kiállítás a legfontosabb a mezőgazdasági gépek szempontjából. Jellemzően a gyártók ekkorra időzítették újdonságaik bemutatását. A méltán híres olasz Caffini gyár mind 
az ültetvényekre, mind pedig a szántóföldekre gondolva készült újdonságokkal, amelyekből kettőre nagydíjat is kapott.

Caffini GrassKiller

Az ültetvényekben a soralj tisztán tartása a gyomirtó szerek egyre nagyobb mértékű korlátozása miatt új kihívások elé állítja a gazdákat. A Caffini GrassKiller tiszta hideg vízzel, 1000 bar feletti víznyomással, vegyszer használata nélkül a gyomnövényeknek nemcsak a felszín feletti részeit, hanem hat centiméter mélységig a gyökereit is roncsolja. A GrassKillerrel évente mindösszesen két alkalommal elegendő kezelni a területet. A kitérős, korong alakú fejrész négy darab fúvókával dolgozik, és háromméterenként egy liter vizet használ fel. A vontatott víztartály 600-2000 literes lehet, a munkasebesség körülbelül három km/h.

caf1

A.C.T. System (cserélhető 
 kifúvórészes permetezőrendszer)

A Caffininál megfigyelték, hogy sok olyan gazdaságban, ahol szőlőt termesztenek, más gyümölcs termesztésével is foglalkoznak. Ezen gazdák jelentős része egyetlen permetezővel kívánja megoldani többféle kultúra kezelését, de a megfelelő kezeléshez nemcsak a permetszer mennyiségét és adagolását, hanem a levegő terelését is megfelelően kell beállítani a leghatékonyabb kezelés érdekében. Ezen probléma orvoslására a Caffini az egyedülálló A.C.T. rendszert fejlesztette ki. Az ilyen rendszerű permetező hátsó kijuttatórészének cseréjét követően egyaránt optimálisan használható például szőlő-, sárgabarack-, meggy vagy éppen almaültetvényben. A permetező ventilátora minden esetben fordított légáramos, amelynek előnye, hogy a traktor irányában alig enged vegyszerködöt, nem szívja vissza a sorközbe a lombozatból a vegyszerködöt, és a légáram által levert leveleket nem szedi össze.

caf2

ProFarmer 045 S

Jelenleg még csak a függesztett szántóföldi permetezőknél jelent meg a 045 S szórókeret, de hamarosan a vontatott permetezőknél is elérhető lesz. A 045 S függőleges csukású szórókeret 18–21 méter munkaszélességgel rendelhető, felépítése hasonló, mint a 045 keretcsaládé, amely 28 méter maximális munkaszélességig elérhető. Ezek a keretcsaládok mindösszesen 3 méter magasságúra és 2,5 méter szélességre összecsukhatóak, így a közlekedés a földterületek között kényelmesen megoldható.

Aeros 3 az 1-ben számítógép

caf3A Teejet Aeros 3 az 1-ben számítógép rendelhető a függesztett és vontatott szántóföldi permetezőkre. Ez a nagyméretű érintőkijelzős számítógép három monitort, három fő funkciót egyesít:
• 
Szabályzó számítógép – haladá-si-sebesség-arányos kijuttatást biztosít.
• 
Sorvezető GPS, amely automata szakaszolásra és hozamtérkép-arányos kijuttatásra is alkalmas.
• 
ISOBUS-monitor – bármilyen ISOBUS vezérléssel ellátott munkaeszközt, például műtrágyaszórót lehet vele működtetni.
• 
További előnye a 3 az 1-ben kialakításnak, hogy a traktorfülkébe sem kell annyi vezetéket és különféle monitorokat betenni az egyes munkaeszközöknek.

Striker önjáró permetező

A Caffini legújabb önjáró permetezőjén tovább finomítottak, emelték a has-magasságot, amely 1,75 méter lehet maximálisan, és a fülke belsejét is módosították. A motor aktuális paramétereit mutató kijelző a kormány közepére került, így a szabályzó automatika kijelzője még jobban elérhető. A motorok maradtak a Volvo Penta motorjai 143–216 LE teljesítménytartományban, az elektronika-, a vezérlés- és a hidraulikarendszer teljes egészében Bosch rendszer, a kormányzás háromféle móddal rendelkezik. 
Az összkerékkormányzás, az összkerék-hajtás és a négy kerék hidropneumatikus rugózása az alapfelszereltség része. 
Az összkerékhajtási rendszer különlegessége, hogy a hidrosztatikus rendszert áramlásszabályzóval is ellátták, amely egyfajta differenciálzárként működik, és nehéz körülmények között nagy segítséget jelent a kezelőnek. A legkorszerűbb opciók mind rendelhetőek a géphez, mint például az automata fúvókánkénti szakaszolás, automata kormányzás, automata keretmagasság-tartás, automata tartályfeltöltés, automata permetrendszer-kimosás és menet közbeni nyomtávállítás.

caf4




Szerző: Nagy Márk

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent a Natura 2000 gyepterületek kompenzációs támogatása

Meghirdetésre került az első vidékfejlesztési pályázati felhívás a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei ...