A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Everun – A németek is ezt veszik!

Egyéb - 2016.07.22

A kínai Everun gyár hihetetlenül dinamikusan fejlődik. Az európai piac igen fontos 
a cég számára, ezért is a német partnerükkel közösen tesztelik az új fejlesztésű gépeket. A rakodóképek az európai vásárlók igényei szerint készülnek, és több mint 30 országba exportálják őket. Jelenleg a kínálatban 600-6000 kg emelési képességű rakodók vannak. 
A gyártás ISO9001:2000 szerint történik, és a gyártmányoknak jellemzően 
CE-, SGS- és TÜV-minősítésük is van.

Everun – A németek is ezt veszik!


Az Everunnál tudják, hogy a piacon a kedvező ár mellett igen fontos a megfelelő szervizháttér. Az európai piac számára ezért Németországban alkatrész-raktárközpontot hoztak létre, hogy gyors és pontos lehessen az alkatrész-utánpótlás. Természetesen ez csak a kezdet, hamarosan más európai országokban is kialakítanak alkatrészellátó raktárakat, hogy a vásárlók minél elégedettebbek legyenek az Everun rakodókkal.

Az Everun rakodókról elmondható, hogy jellemzően kínai motorokkal szereltek a 25–237 LE teljesítmény kategóriában, összkerékhajtásuk hidrosztatikus, a kormányzás pedig derékcsuklós. A német elvárásoknak megfelelően rengetegféle extra felszerelés és adapter rendelhető a gépekhez. Adapterek közül választható raklapvilla, univerzális kanál, földkanál, 
4 az 1-ben kanál, hókanál, trágyavilla, bálavilla, csomagoltbála-fogó, rönkfogó, fix hótoló, hidraulikus hótoló, hómaró, útseprő, keverőkanál, oszlopfúró, homokszóró stb. A rakodók mindegyike rendelhető 
3 hidraulikakörrel, amellyel a hidraulikus munkaeszközöket lehet kezelni. A gépek – a legkisebbeket leszámítva – jellemzően zárt fülkével rendelkeznek, amely fűthető, és opcióként légkondicionálóval is felszerelhető. A közepes modellektől felfelé már tolatókamera, elektromos állófűtés, elektromos joystickvezérlés irány- és nyomatékváltáshoz az alapfelszereltség része. 
Az emelési magasság 2,0–3,1 méter között alakul a hagyományos modelleknél, míg a teleszkópos gémmel rendelkező modellek 4,2–4,5 méteres emelési magassággal is rendelkeznek.

A széles palettából kiemelnénk néhány gépet.

Az Everun ER08 rakodó 3 hengeres, 
34 LE-s motorral szerelt, 800 kg a maximális emelési képessége, teljes szélessége 1,42 m, magassága pedig fülkével 2,5 m, saját tömege 2500 kg. 0,6 m³-es kanállal szerelt, ez a gép ideális univerzális rakodógép lovardákban, állattartó telepeken, kisebb Tüzép-telepeken.

Az Everun ER10 rakodó 50 LE-s, 4 hengeres motorral szerelt, 1000 kg maximális emelési képességgel és 3 m emelési magassággal rendelkezik. A gép teljes szélessége 1,73 m, amelyhez az 1,8 m széles, 0,6 m³-es kanál ideális. A gép igen fordulékony, 3,9 m a minimális fordulási sugár, a hasmagasság pedig 23 cm, ami enyhébb terepen történő mozgást is lehetővé tesz. A géphez opcióként hidraulikus gyors eszközcsatlakozó is rendelhető.

Az Everun ER16 rakodó 50 LE-s, 4 hengeres motorral szerelt, 1600 kg maximális emelési képességgel és 2,7 m emelési magassággal. A géphez 0,8 m³-es, 2 m széles kanál jár, alapfelszereltségként a gyors eszközcsatlakoztatás, elektromos irányváltó és elektromos nyomatékváltó jár a géphez.
2013 óta több mint 500 darab Everun rakodó talált gazdára Németországban, ami a kedvező ár mellett köszönhető a megfelelő minőségnek és a jó alkatrész-utánpótlásnak is. Az Everun rakodókról bővebb információt a kizárólagos hazai forgalmazó SZEGÁNA Kft. honlapján – www.szegana.hu – találhat.

 

Szerző: Nagy Márk

Címkék: