Hirdetés
ÁTK-pályázatokhoz ajánlott gépek 1.

ÁTK-pályázatokhoz ajánlott gépek 1.

Egyéb - 2016.04.23

A Széchenyi 2020 keretében márciusban jelent meg az Állattartó telepek korszerűsítése című (ÁTK) pályázat. Az egyéni projekt esetén maximum 100 millió, kollektív projekt esetén pedig legfeljebb 200 millió forintos támogatási összegek egy része gépbeszerzésre is fordítható. A partnereink kínálatából származó összeállításunkkal a választásban szeretnénk segíteni olvasóinknak. 1.rész.


AGROTEC Magyarország Kft.:
silózók és bálázók

Az új New Holland FR Forage Cruiser silózó a piac legnagyobb méretű szecskázódobjával büszkélkedhet, amely könnyedén elbánik bármilyen terménnyel. Az aprítókések két síkban helyezkednek el, garantálják a gyors és egységes szecskázást, valamint a legjobb silóminőséget bármilyen szárhosszúság esetén. A gép áteresztőképességét a 750 mm széles szemroppantó hengerek maximalizálják. A szabadalmaztatott VariflowTM rendszer a legnagyobb kidobási teljesítményt biztosítja. A kukorica és a fűfélék betakarítása közötti átváltás mindössze két perc alatt, egy mozdulattal elvégezhető. Az új FR sorozat összes tagja FPT-fejlesztésű erőforrással rendelkezik, és az ECOBlue Hi-eSCR technológia alkalmazásával érik el a jelenleg legszigorúbb Tier 4B-előírásokat. Mindezek együttes hatása 21%-os üzemanyagfogyasztás-csökkenést jelent az előd széria FR700 Tier 3 modellhez viszonyítva, ugyanakkora szecskahossz esetén. Az új FR Forage Cruiser hatalmas belső térrel és minőségi hangszigeteléssel rendelkezik, így kimagaslóan kényelmes munkakörnyezetet biztosít a gépkezelő számára. Az ívelt szélvédőn keresztül 360°-os panorámakilátás nyílik a vágóasztalra és a kidobótoronyra is. Az új Deluxe légrugós ülés automatikusan alkalmazkodik a gépkezelő súlyához, és precíz rezgéscsillapítással rendelkezik.

agrotecs

Az AGROTEC Magyarország Kft. az ÁTK-pályázatokhoz ajánlja továbbá a Roll-BarTM rendszerű New HollandBR6090-es fix kamrás bálázót, amelyben görgős rudak egész sora biztosítja a folyamatos forgást a bálakamrában a legnehezebb termények esetén is, így az időjárási körülményeknek is ellenálló bála keletkezik. 
A New Holland BR7060 hevederes körbálázó 1,2 m széles bálákat készít maximálisan 1,5 m átmérővel, míg a New Holland Roll-Belt széria változtatható kamrás gépei 150 és 180 cm közötti maximális bálaátmérőt kínálnak. A Roll Baler 125 és Roll Baler 125 Combi fix kamrás bálázókat pedig úgy fejlesztették ki, hogy működésük megfeleljen a túlnyomórészt állattenyésztési területen dolgozóknak.


Animal-Hygiene Kft.:
állathigiéniai gépek

Az Animal-Hygiene Kft. mint az Ecolab hivatalos magyarországi nagykereskedője az ÁTK-pályázat keretén belül az állathigiénia biztosításához szükséges professzionális gépeket ajánlja partnerei figyelmébe. Az Incimaxx Aqua S-D® egy, a piacon egyedülálló tisztító- és fertőtlenítőtermék az ivóvíz és ivóvízrendszerek, itatók tisztítására és fertőtlenítésére, speciális Incimaxx Compact adagológéppel. Az Incimaxx rendszer hatékonyan eltávolítja a szerves anyagokat, biofilmeket a csővezetékekből, itatókelyhekből és minden, az ivóvízrendszerben megtalálható felületről.

animalh
A Kovex® Foam System a piacon egyedülálló tisztító és fertőtlenítő rendszer lábvégek aktív habbal történő tisztítására és fertőtlenítésére, speciális Kovex Compact adagolóval. Gépi tőgyfürösztésre a Power Foamer habosítókészüléket javasolják a gyorsabb és hatékonyabb tőgyápoláshoz. Fejőházak tisztítására is kínálnak komplett berendezéseket a telep mindenkori igényeihez igazodva (felülettisztítás, fejőberendezés tisztítása stb.).


AXIÁL Kft.:
rendsodrók és rendterítők

A CLAAS LINER rendsodrók kínálata az egyrotoros géptől indul és egészen a négyrotorosig terjed (3,7–15 méterig). Fajtáját tekintve a CLAAS rendelkezik oldal- és középrendképzőkkel. Közös jellemzőjük, hogy rendkívül robusztus és karbantartásmentes rotorhajtóművel vannak szerelve. A fogtartó karok rögzítése speciális bordás kötéssel történik (PROFIX), amely hosszabb élettartamot eredményez, valamint szállításkor rendkívül egyszerűen és gyorsan eltávolítható. A többrotoros gépek nagyságuknál fogva kormányzott kerékkel vannak ellátva, megkönnyítve a gépkezelők munkáját. 
A különböző rotorok a gépváztól függetlenül követik a talajfelszínt, illetve munkamagasságuk egyesével állítható.

axiál
A CLAAS VOLTO rendterítő családot kevésbé ismerik a gazdák, pedig az eszközök használata során könnyen észrevehető a szálastakarmány gyorsabb száradását elősegítő, kedvező hatás. Hazánkban még nem arányos a kaszák és rendképzők mennyiségével a rendterítők száma, de folyamatosan fejlődő tendenciát mutat, mivel számos gazdaságnak a gyorsabb száradás mellett a tápanyagtartalom megőrzése is fontos. A CLAAS rendterítők felépítése egyszerű, szerkezetük robusztus. A kiforrott konstrukció által ezek az eszközök igen megbízhatóan üzemeltethetők, és emiatt nagy sikernek örvendenek. Karbantartási igényük minimális, mindössze a meghajtókardánokat, illetve néhány zsírzópontot kell hosszított időközzel zsírozni rajtuk. A 4,5 métertől egészen a 13 méteres munkaszélességig terjedő termékskálán mindenki megtalálja a kaszájához tartozó legjobb kombinációt.


Contstar Kft.:
tartálykocsik

A nyíregyházi központú cég által forgalmazott, traktorvontatású takarmányszállító tartálykocsik közül a DETK 143 típusjelzésű 3,75 m3-es térfogattal rendelkezik, és őrölt takarmányok, lisztek, valamint egyéb porszerű anyagok gazdaságos telepi és közúti szállítására és annak fluid ürítésére alkalmas. Vontatásához olyan gép szükséges, amely rendelkezik a rotációs kompresszor hajtásához megfelelő teljesítményleadó tengelycsonkkal. 
A tartálykocsi legnagyobb szélessége két méter, megengedett össztömege 3100 kg, ürítési ideje pedig 5–15 perc.

constar
A DETK 146 típusú takarmányszállító tartálykocsikét darab 3,75 m3-es tartállyal rendelkezik. A legnagyobb szélessége ennek is körülbelül két méter, saját tömege 1820 kg (a DETK 143-asé csupán 1100 kg), megengedett össztömege pedig 5820 kg.
A fenti egytengelyes változatok mellett a DETK 1416 típusú, rugózott tandemfutóműves, traktorvontatású, hátrabillenő tartályos felépítményű pótkocsi különböző porszerű anyagok szállítására és pneumatikus ürítésre szolgál. A pótkocsi saját légellátó rendszerrel rendelkezik, a levegőforrásként szolgáló ROOTS fúvó meghajtását a vontató erőleadó tengelyéről kapja. A tartálykocsi legnagyobb szélessége 2,2 méter, raktérfogata 16 köbméter, megengedett hasznos tömege 10 000 kg. Az akár 45 fokos billentési szögre is képes eszköz ürítési ideje 15–40 perc.


Derby-Túr Bt.:
üzemanyagtartályok, tankolóautomaták

Az egyebek mellett töltőberendezések és -állomások forgalmazásával, kiépítésével foglalkozó mezőtúri cég 1000–30 000 liter űrtartalmú, telepíthető, engedélyeztethető gázolajtartályokat kínál kármentő medencében vagy konténerben az ÁTK keretén belül pályázóknak. Emellett 200–440 literes, ADR 1.1.3.1c. engedéllyel rendelkező, műanyag, közúton szállítható üzemanyagtartályokat, választható 12 V vagy 230 V kimérőszerkezetekkel, valamint 250–1000 liter űrtartalmú, engedéllyel rendelkező, műanyag és acél, közúton szállítható IBC-tartályokat, szintén választható 12 V vagy 230 V kimérőszerkezetekkel.

derbytur

Sokak számára lehetnek érdekesek a 200–5000 literes, szállítható vagy telepíthető, műanyag AdBlue-tartályok is, illetve a hitelesíthető kútoszlopok és az üzemanyag-felhasználás teljes körű ellenőrzésére szolgáló tankolóautomaták, akár Wifi-kapcsolattal egybeépítve, mágneskulcsos vagy PIN-kódos kivitelben (az általuk rendszerezett adatokat a Nemzeti Adó és Vámhivatal is elfogadja).

Címkék:
Kiemelt hírek