Bálaszállító pótkocsikat dobott piacra a Joskin

2021.11.27

A belga cég legújabb termékei akár 21 tonna teherbírásúak, rendkívül ellenállóak és extrém tartósak, ráadásul pedig alacsony építésűek a könnyű rakodás érdekében.

Bálaszállító pótkocsikat dobott piacra a Joskin


A Joskin termékek Magyarországon is jól ismertek a hazai forgalmazó KITE Zrt. jóvoltából. A kínálat a három oldalra billenő forgózsámolyos pótkocsiktól a lenyitható oldalfalakkal rendelkező billenőplatós pótkocsikon át a hátrafelé billenő pótkocsikig terjed, de a gyártócég a közelmúltban egy újdonsággal is bővítette a palettát.

Valószínűleg sokakat érdekel, hogy a Joskin immár bálaszállító pótkocsikat is készít. A termékpaletta szélesítésének igénye már akkor nyilvánvalóvá vált, amikor a belga családi tulajdonban lévő cég felvásárolta a francia Leboulch vállalatot. Hosszabb időbe telt, mire azok termékei beépültek a Joskin kínálatába, de végre megérkeztek a Wago TR nevű bálaszállító pótkocsik.

Ezek 10/14/21 tonnás verziókban léteznek, a gyártásukat Lengyelországban, a festésüket Normandiában (Észak-Franciaországban) végzik. A két- vagy háromtengelyes változatok hossza 8-tól 11,7 méterig terjed. Az extrém tartósságot galvanizálással garantálják. A légfék standard felszereltség, a hidraulikus fékek opcionálisan kérhetők.

A vázszerkezet elöl 120×120 mm-es, hátul 300×100 mm-es szelvényekből áll, a padló pedig hajtogatott, nagy szilárdságú acélból készül. Többféle modell is létezik, de mindegyik 250 cm szélességű, vagyis kényelmesen alkalmazható a közúti közlekedésben. Az alacsony építés (a padló legfeljebb 110 cm-re van a talajtól) jelentősen megkönnyíti a rakodást.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE