TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 609 Ft
Benzin ára: 612 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,64
USD: 358,53
CHF: 395,07
GBP: 449,24
Hirdetés
Gépek a szálastakarmány betakarításához

Gépek a szálastakarmány betakarításához

Betakarítás gépei - 2021.09.09

A haszonállatok minőségi és gazdaságos tenyésztése csak jó minőségű takarmányforrásokra alapozható. Jó minőségű szálastakarmány előállítása a szántóföldi technológiai előírások és az agrotechnikai követelmények betartásával, illetve magas színvonalú műszaki kiszolgálással, korszerű, megbízható gépek alkalmazásával lehetséges. A takarmányok minőségét a betakarítás optimális időpontban történő elvégzése lényegesen meghatározza.

A betakarítás műveletéhez szükséges gépeket gyárt az ír McHale cég. A magyarországi gyárban készülő körbálázói mellett az utóbbi években bővült a termékkör, lefedve így 
a szálastakarmány-betakarítás teljes folyamatát. A korábban a bálacsomagolók, körbálázók, bálabontók és a bálák mozgatásához, szeleteléséhez szükséges adapterek fejlesztésére, gyártására specializálódott cég kínálatában mára a tárcsás fűkaszák és rendkezelők is megtalálhatók. Az élvonalban járó gépek minőségükkel, teljesítményükkel, értékállóságukkal a világ több mint 55 országában bizonyítottak, és ezeket az előnyöket számos hazai gazdálkodó is tapasztalja és alátámasztja.

A termékkínálatban szereplő körbálázók egyaránt készülnek változókamrás, illetve fix kamrás kivitelben. A gépek alapfelszereltségben rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek az üzembiztos, nagy teljesítményű, jó minőségű bálakészítéshez. Ilyenek – csak néhányat említve – a 21 m munkaszélességű rendfelszedő, traktorból vezérelhető eltömődésgátló, aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. A McHale bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. Az elmúlt évek csapadékos időszakai beigazolták, hogy bálacsomagolással a veszteségek minimalizálása mellett jóval értékesebb takarmány állítható elő, szemben 
a szénakészítéssel. Ehhez kínál bálacsomagoló gépeket a McHale, melyekkel op­timális időben, hatékonyan, üzembiztos körülmények között lehetséges kiváló mi­nőségű takarmányt készíteni.

A szálastakarmány-betakarításhoz közvetve kapcsolódnak a bálák felhasználását megkönnyítő bálabontó gépek és bálaszeletelő adapterek. A McHale bálabontók egyaránt alkalmasak száraz anyagok kifújására, például almozáshoz, de szintén alkalmasak a nedves anyagok, szenázsbálák kiosztására is.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz- és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis támogatása.

mchaleelerh min

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: körbálázó, bálázó, McHale, bálabontó, bálacsomagoló
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Újabb segítség a gazdáknak - Magasabb jövedéki adó ...

A kormány újabb intézkedéssel segíti a gazdákat. Megjelent az a kormányrendelet, amely rögzíti, hogy 2024. május ...