TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 609 Ft
Benzin ára: 612 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,64
USD: 358,53
CHF: 395,07
GBP: 449,24
Hirdetés
Napraforgó-adapterek a Moresiltől

Napraforgó-adapterek a Moresiltől

Betakarítás gépei - 2021.07.30

Szárzúzós, összecsukható változatokat is kínál a spanyol gyártó A betakarítóadaptereknél óriási előnyt jelent, ha a hatékonysághoz és nagy teljesítményhez kompakt méret, könnyű kezelhetőség társul. Ezeket 
a látszólag ellentmondó tulajdonságokat egyesítik magukban a spanyol Moresil gyár napraforgó-vágóasztalai, amelyek összecsukható, de ugyanakkor szárzúzós változatban is elérhetők.

napraadapter

A Hundrive Magyarország Kft. 2017-ben elsőként kezdte forgalmazni idehaza a spanyol Moresil gyár által gyártott sorfüggetlen, összecsukható napraforgó-vágóasztalokat. 
A Moresil több mint 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a különféle betakarítóadapterek gyártása terén. Egyedül ők készítenek olyan napraforgó-vágóasztalt, amely összecsukható és szárzúzós is egyben, ez pedig minden szempontból a piacon található versenytársai fölé emeli.

Elkészült az első magyarországi sorfüggetlen, szárzúzós, összecsukható Moresil vágóasztal.

GB modell

A Moresil GB modell bármilyen kombájnnál alkalmaz­ható, a speciális felfogatórendszere teszi csereszaba­tossá, és a munkaszöge is állítható. Az emelés és süllyesztés hidraulikusan, a kezelőfülkéből irányítható. Az adapter 5 métertől (félméteres lépésekben) felfelé terjedő méretekben elérhető. A nagy sebességű vágásra képes rendszer kései kizárólag egyenes vonalú mozgást végeznek, és mivel a részei folytonos mozgásban vannak, nagyon csendes működésűek.

Az opcionális szárzúzó felszerelése utólag is könnyen megoldható, és mivel állítható magasságú, ezért nagy szárhossz esetén is alacsony tarlómagasságot tesz lehetővé. 
A hatékonyságot, a szármaradék egyenletes elterítését 
az ellentétes forgásirányú (a hosszabb élettartam érdekében megfordítható) kések garantálják. A szártaposó a szárcsonkok lehajtásával védi meg a betakarítógép gumiabroncsait. Az opciós tételek listáján megtalálható a talajkövető is, amely a talaj egyenetlenségét kopírozza, és ennek megfelelően mozgatja a szárzúzót. Apró, de sokak számára lényeges részlet, hogy a vágóasztal oldalának színe megegyezik a kombájn színével.

A GB modell nemcsak fix, de összecsukható – 6,5 és 7 méteres – változatokban is létezik. Ennek előnye természetesen az, hogy a szállításhoz nincs szükség külön szállítókocsira, és 
a keskeny utakon is könnyebb vele közlekedni. A nyitás-csukás a kombájnból vezérelhető, anélkül hogy 
a vágóasztal meghajtását szét kellene kapcsolni. Ez a változat is felszerelhető állítható magasságú szárzúzóval.

GBE modell

A GBE modell a GB adapter speciális, szárzúzó nélküli használatra tervezett verziója. A nagy munkasebességre képes vágóasztal tüskés lehúzóhengerrel rendel­kezik. Ez az adapterhez jutó szárat lefelé rántja, miközben a kaszapenge elvágja a napraforgó fejét, így jóval kevesebb szár kerül a kombájnba, ráadásul ezeket a szárzúzó hatékonyan aprítja fel. A GBE modell a motolla előtt állítható szárterelő lemezzel van felszerelve. Ez nemcsak az adott körülményekhez igazodást segíti, de lehetővé teszi kizárólag a napraforgófejek levágását is, meghagyva 
a hosszú szárakat.

A Hundrive Magyarország Kft. több mint 20 éve foglalkozik spanyol gép- és alkatrésztermékek magyarországi képviseletével. Így kereste meg őket egy korábbi partnerük, Dudok Gábor, aki összecsukható és egyben szárzúzós adaptert szeretett volna üzembe állítani. 
A forgalmazó cég munkatársai 2017 tavaszán a tápiószentmártoni gazdálkodóval közösen látogattak el a Moresil Córdoba melletti gyárába, ahol nagyon rugalmasan kezelték a kéréseiket. Így készült el az első magyarországi sorfüggetlen, szárzúzós, összecsukható Moresil vágóasztal. A spanyol gyártó kifejezetten ügyel a minőségre és csereszabatosságra, ezért minden termékébe FAG csapágyakat, bárhol beszerezhető standard láncokat, lánckerekeket épít be. A zsírral szerelt hajtóművek hibamentesen működnek, a Moresil által szabadalmaztatott szárzúzó mechanizmusa kiemelkedő hatékonysággal dolgozik. Az adapter magasságállításához a kombájn hidraulikarendszerét használják, így nincs szükség plusz hidraulikatartályra, ami csökkenti a mechanikai sérülések esélyet.

A GBE modellből a Hundrive Magyarország Kft. kezdeményezésére készítettek egy olyan sorfüggetlen adaptert, amelyet ugyanakkor sorkövetővé tettek azáltal, hogy a tálcák szélességét beállították a napraforgó-sortávolságra. Ennél a változatnál is megtaláljuk a tüskés lehúzóhengert és a szárzúzót. A tálca a két szélén oválfurattal állítható, ezáltal a keskenyebb vagy vastagabb szármérethez lehet igazítani. A speciális napraforgó-vágóasztalt már több mint 500 hektáron tesztelték, kedvező tapasztalatokkal, ezért ettől az évtől piaci értékesítésre kerül. 

 

moresilhirdetes

Nagyítás a képre kattintva!




Szerző: AgrárUnió

Címkék: GBE, napraforgó-adapterek, Moresil, Hundrive Magyarország Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A választás az Ön kezében van - HerbBacto-Vital

Magyarország ismét bizonyítja innovációs erejét egy új, hazai fejlesztésű, mikrobiológiai termékcsalád révén.