A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

„Keresztezett” kombájn a New Hollandtól

Betakarítás gépei - 2020.08.13

Az ikerrotoros leválasztás és a kétdobos cséplési rendszer keresztezésével hozta létre legújabb kombájnját a New Holland. A CH (Crossover Harvesting) betakarítógépre megnövelt teljesítmény, valamint kiemelkedő szem- és szalmaminőség jellemző.

„Keresztezett” kombájn a New Hollandtól


A New Holland CH7.70-es középkategóriás kombájn a hatalmas áteresztőképességet kombinálja a gyengéd, mégis hatékony csépléssel, ezáltal ideális választás lehet a professzionális szántóföldi gazdálkodóknak és bérvállalkozóknak egyaránt. A gyártó szerint az új masina 35 százalékkal kevesebb szemtörést produkál, 25 százalékkal nagyobb az áteresztőképessége, és 10 százalékkal több motorerő áll a rendelkezésére, mint a CX6.90-es változatnál. A meghajtásról itt 374 LE-s FPT Industrial Cursor 9 erőforrás gondoskodik, amely természetesen a legmagasabb, Stage V emissziós normáknak felel meg. A 670 literes üzemanyagtartály elegendő ahhoz, hogy a munkanapot tankolás, megállás nélkül teljesítse.

crossovernh2

A kétdobos cséplőrendszer a 600 mm-es dobátmérő révén (amely ebben a szegmensben a legnagyobb) kiváló végeredményt garantál. A felhasználóbarát, szekcionált dobkosár lehetővé teszi, hogy a termények közt akár 20 percen belül váltani tudjon a kezelő. A cséplődob fordulatszáma a fülkéből kontrollálható a HD dobvariátor által, vagyis könnyen lehet alkalmazkodni a termény és a terület változó igényeihez. Az 53 cm átmérőjű és 345 cm hosszú ikerrotor rendszer ezen kategória legnagyobb leválasztó felületét biztosítja, amely megközelíti a 3 négyzetmétert. Hasznos megoldás a SmartSieve rendszer is, ez ugyanis 25 százalékos oldallejtésig kompenzál, vagyis biztosítja a felső rosta egyenletes terheltségét. A kezelő kényelmét a Harvest Suite Deluxe kabin garantálja.
Címkék: betakarítás, New Holland, kombájn, újdonság, FPT