A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Nagyobb bálacsomagoló a Massey Fergusontól

Betakarítás gépei - 2019.10.04

A korábbi modellhez képest 30 centiméterrel nagyobb átmérőjű bálákat képes becsomagolni a Massey Ferguson új gépe. A maximális bálasúly az eddigi egy tonnáról 1250 kilogrammra nőtt.

Nagyobb bálacsomagoló a Massey Fergusontól


A Massey Ferguson bővítette kínálatát a vontatott bálacsomagolók terén. A tavaly szeptemberben bemutatott MF TW 130 modell mellett immár az MF TW 160 változat is elérhető – ez lesz a novemberi hannoveri Agritechnica szakkiállítás egyik újdonsága. Az AGCO csoporthoz tartozó vörös-fekete márka az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozik a szálastakarmány-programja kiterjesztésében, ami egy további fontos lépés a valódi „full-liner” gyártóvá válásában.

Az új MF TW 160 csomagoló kiforrott és robusztus konstrukció, amelyet kifejezetten nagy igénybevételre terveztek. 90–160 cm közötti átmérőjű, 125 cm széles, és akár 1250 kg tömegű bálák csomagolására alkalmas, amit a nagy teherbírású keretkonstrukció és rakodókar tesz lehetővé. A munka elvégzése során jelentősen tehermentesíti a traktor függesztő szerkezetét, a becsomagolt bálát pedig gyengéden helyezi a talajra, elkerülve a fóliaszakadást.

Akárcsak a kisebbik, MF TW 130 modell esetében, itt is lehetőség van előfeszítő 500 mm vagy 750 mm görgők alkalmazásához, amelyek beállíthatók 55 vagy 70 százalékos előfeszítésre. Az üres tekercsek cseréje gyors és egyszerű, ráadásul a hosszabb munkavégzés érdekében a gép akár 3 tartalék tekercset is magával tud vinni. Szükség esetén az MF TW 160 két bála elszállítására is igénybe vehető. Az E-link Plus nevű kontrolleregység a csomagoló félautomata vagy teljesen automatikus irányítását teszi lehetővé.


Szerző: AgrárUnió


Címkék: Agritechnica, Massey Ferguson, zöldsor, bálázás, szálastakarmány, bálacsomagoló

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...