A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Egy menetben báláz és csomagol a Pöttinger új gépe

Betakarítás gépei - 2018.09.27

Egy menetben dolgozó bálázó-csomagoló gépekkel bővítette az Impress családot a Pöttinger. A fix- és változókamrás eszközök megtartották kiemelkedő kapacitásukat és nagy munkasebességüket.

Egy menetben báláz és csomagol a Pöttinger új gépe


Az osztrák Pöttinger a 2015-ös hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be saját fejlesztésű és gyártású körbálázócsaládját, amely az Impress nevet kapta. Most ez új bálázó-csomagoló kombinációkkal bővült, ugyanakkor a gépek kiemelkedő kapacitása és munkasebessége továbbra is megmaradt.

A csomagoló rendkívül sokoldalú, hiszen a fólia könnyen hozzáigazítható a 110–150 cm között változó bálamérethez. Mindez azt jelenti, hogy a bála rögtön a tömörítés után becsomagolható, ami jótékony hatással van a termény minőségére. A bálázó-csomagoló kombináció elérhető fixkamrásként (IMPRESS 125 FC PRO), illetve változókamrás változatban (IMPRESS 155 VC PRO). Minden funkciója automatizálható, vagy a fülkében elhelyezett vezérlőről manuálisan irányítható.

Pöttinger bálázó

A kombináció alacsony építésű, ami nagy stabilitást kölcsönöz számára. A karok 36-os percenkénti fordulatszámmal működnek, és a speciális asztalkialakítás révén még akár 40 százalékos lejtőnél sem kell aggódni a bála leesésétől. Az új gépek a jól ismert FLEXCUT 32 rövid vágású szeletelővel is fel vannak szerelve, amely a teljes szélesség mentén 36 mm-es elméleti vágáshosszt valósít meg. A szóló gépekhez hasonlóan itt is megtaláljuk a LIFTUP továbbító és adagoló csillagrotor-rendszert, amely akadálymentes terményáramlást tesz lehetővé.


Címkék: Pöttinger, csomagolás, szálastakarmány, bálázógép