TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
ÁTK-s gépek a SZEGÁNA-tól

ÁTK-s gépek a SZEGÁNA-tól

Állattartás gépei - 2018.04.15

A pályázati eredmények ismeretében sokan készülnek gépparkjuk felújítására, mert az új gépekkel gazdaságosabban, gyorsabban, hatékonyabban vagy csak egyszerűen kiszámíthatóbban dolgozhatnak.

A SZEGÁNA Kft. kínálata munkaeszközök terén széles körű. A MASCAR fix és változó kamrás bálázók igen megbízhatóak, és a gazdaság mérete, valamint a felhasználási terület szerint 4-5-féle sorozat közül lehet választani. A Mascar Corsa sorozat fix kamrás bálázó, egyszerű felépítésű, könnyű, körülbelül 45–
55 LE teljesítményigényű. A géppel egész nap lehet bálázni, még a déli melegben is, széna, szalma, lucerna és kukoricaszár bálázására alkalmas. A Mascar Tuareg sorozat robusztus felépítésű, gyors, rotoros adagolós, és szecskázóval is felszerelhető. Tehát nemcsak száraz, hanem zöld bála készítésére is alkalmas. A Mascar Diavel sorozatot a nagy tételben bálázóknak ajánljuk, mivel igen tömör, 130-as bálák rövid idő alatt készíthetőek ezzel 
a géppel. Eltömődés esetén a bálakamra alja hidraulikusan lenyitható az eltömődés könnyebb megszüntetése érdekében. A Mascar Monster Smart változó kamrás bálázó igen gyors rendfelszedővel készül, öt darab Continental hevederrel. A bálaméret 80–170 cm között állítható, és itt is hidraulikusan lenyitható a bálakamra alja. A Mascar Monster Plus változó kamrás bálázó három végtelenített Continental hevederrel rendelkezik, és opcióként szecskázós kivitelben is rendelhető. A bá--lák mag- és palástnyomása külön állítható.

Mascar

A bálák csomagolásához a Mascar bálacsomagolóit ajánljuk, melyek közül a vontatott kialakítású 3100-as típust a tarlón történő munkához javasoljuk, a függesztett 1600-as típus pedig a telephelyen történő munkához ideális. Mindkét csomagoló felveszi a bálát, és akár nagy, nehéz, 160-as zöld bálák is csomagolhatóak velük. A nagy bálák csomagolása fajlagosan olcsóbb.

A jószágok mindennapi etetéséhez a spanyol Tatoma gyár takarmánykeverő-kiosztó kocsijait ajánljuk, melyekből vízszintes és függőleges csigás kivitelt egyaránt forgalmazunk, vontatott és önjáró kialakításban, akár bálabontó és szalmafúvó funkcióval.

Tatoma

A rakodáshoz, trágyázáshoz a német–kínai Everun derékcsuklós rakodókat ajánljuk 0,6–3,5 t emelési képességgel és 4,5 m maximális emelési magassággal. 
Az Everun rakodók trágyavillával, raklapvillával, különféle kanalakkal, betonkeverővel, seprővel, rönkfogóval, bálafogóval, bálalifttel stb. szerelhető fel.

ER 12 rakodó

Az angol Storth hígtrágyakeverői akár szivattyú funkciót is elláthatnak, így egy géppel többféle munkaművelet megoldható. A keverők igen nagy teljesítménnyel is rendelkeznek, melyek legnagyobbi-kai egyetlen pontból egy 10 000 m³-es tárolót is homogenizálni tudnak. Érdekesség, hogy a keverő csapágyazása hígtrágyakenésű siklócsapágy, ami hosszú élettartamot biztosít. A keverők mellett szivattyúk, szeparátorok és teljes kijuttatótechnológia megtalálható 
a kínálatban.

A lengyel Metal-Fach pótkocsik tandem és kéttengelyes kivitelben, akár 
14 t hasznos terhelhetőséggel elérhetőek. 
A bálák szállításához akár közel 18 t hasznos terhelhetőségű háromtengelyes pótkocsi mellett kisebbek is rendelhetőek. A lengyel gyár az állattartók részére trágyaszóró kocsikat is gyárt, melyek 6–14 t hasznos terhelhetőséggel és igen kedvező áron elérhetőek.

Metal-Fach pótkocsi

Az olasz Bellon kaszák dobos és tárcsás kialakításban, függesztett és vontatott kivitelben akár gumihengeres szársértővel rendelhetőek. A tárcsás kaszák két- vagy opcióként hárompengés tárcsákkal érhetőek el a nagyobb munkasebesség érdekében. A dobos kaszák 1,35–6,00 m munkaszélességgel, míg a tárcsás kivitelűek 2,05–6,00 m munkaszélességgel kérhetőek.

Az olasz Daros rendterítők 2,5–6,7 m munkaszélességgel, míg a rendképzők 2,5–9,5 m munkaszélességgel rendelhetőek.

A gépekkel kapcsolatban bővebb információkat a www.szegana.hu honlapunkon találhat.

Nagy Márk

Címkék: Mascar, pótkocsi, gépek, Szegána Kft., Tatoma, ÁTK, Metal-Fach
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erdészeti támogatások 2024-ben

Telepítés, fásítás, ápolás, fiatalítás – pályázatok erdőgazdálkodók részére