TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 633 Ft
Benzin ára: 647 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,91
USD: 365,8
CHF: 401,27
GBP: 458,27
Hirdetés
10 lenyűgöző virág, ami bevonzza a kertbe a lepkéket

10 lenyűgöző virág, ami bevonzza a kertbe a lepkéket

Kiskert Kárkép - 2024.03.03

Nincs is békésebb látvány, amikor a szebbnél-szebb lepkék táncra perdülnek a kertünkben a növények körül. Önfeledt játékukat nézve az ember rögtön jobb kedvre derül. Ha ezt az élményt magunkénak akarjuk tudni, akkor nincs is más feladatunk, mint olyan virágok ültetése, amik bevonzzák a kertbe a lepkéket.

A lepkék kifejlett állapotukban leginkább virágokat látogatnak és különleges, feltekeredett pödörnyelvüket kiengedve nyalogatják a virágok nedveit. Viszonylag rövid ideig élnek, de annál nagyobb szépséget jelent, amikor betérnek a kertünkbe és néha azt is megengedik, hogy lefotózzuk őket.

MILYEN VIRÁGOKAT ÜLTESSÜNK, HOGY BEVONZZUK A KERTBE A LEPKÉKET?

  1. Nyári orgona

A nyári orgona termetes bokrot kinevelő, évelő növény, amely mézillatú virágaival csalogatja magához a lepkéket és olykor minket is. Kúpos virágzatán szívesen lakmároznak a beporzók is. Szoliter növénynek is megállja a helyét.

10 lenyűgöző virág, ami bevonzza a kertbe a lepkéket

  1. Encián

Az encián ültethetjük a kertbe is, de dézsában nevelhetjük akár a balkonon is. Apró trombitaszerű lila virágai sokáig tündökölnek a kertünkben, azonban hidegérzékeny, emiatt mindenképpen teleltetést igényel.

  1. Trombitafolyondár

A trombitafolyondár futónövény, amely igényel némi gondozást, azonban mindezt az élénk virágzatával és buja lombozatával kompenzálja. Naposabb helyre ültetve remekül befutja a rendelkezésére álló helyet.

10 lenyűgöző virág, ami bevonzza a kertbe a lepkéket

  1. Levendula

A levendula az egyik legnépszerűbb virágzó növény, amelyet többek között azért is kedvelünk, mert nem igényel komoly törődést és mégis lila pompába varázsolja a kertünket. A lepkék egyik kedvence.

  1. Cickafark

A cickafark bolygatatlan területeken gyakran megjelenő évelő növény. Leginkább, mint értékes gyógynövény tekintünk rá, de a lepkék is ugyanúgy értékelik, mint mi.

  1. Lángvirág

A lángvirág a sziklakertek egyik legtökéletesebb növénye. Terebélyes párnát alakít ki, melyből milliószámban bújnak ki színes virágai. Teljesen télálló, így gazdag zöld színt ad a legszürkébb hónapokban is.

  1. Sásliliom

A sásliliom buja lombozatából bújnak elő liliomhoz hasonló élénk színű virágai. Június-július hónapokban folyamatosan virágzik, amely üde színfoltot ad a kertünknek. Az évelő sásliliom nem túl igényes a környezetére, ezért érdemes a kertbe ültetni.

  1. Büdöske

A büdöske sokkal szebb nevet érdemelne, hiszen olyan értékes növény. Nemcsak a lepkevonzó szerepe miatt érdemes beültetni a kertbe, hanem azért is, mert távol tartja a kártevőket a kertünktől. Virágjából gyógyteát készíthetünk.

  1. Napraforgó

A napraforgót leginkább a szántóföldről ismerjük, azonban a kertünkbe is ültethetjük. Impozáns tányérjai nektárt termelnek a beporzóknak, majd értékes eleséget a kertünkbe betérő madaraknak.

  1. Búzavirág

A búzavirág a nevét onnan kapta, hogy a kémiai növényvédelem megjelenése előtt nagy problémát okozott a búzatermesztésben. Manapság már ritkaságnak számít, ha találkozunk a vadon termő változataival. A kertbe ültetve kedves lila virággal kápráztat el minket, melyet a lepkék is értékelni fognak.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A kukoricabarkó kártétele és annak megelőzése

A felszívódó rovarölő csávázószerek megjelenéséig a monokultúrában termesztett kukorica egyik fontos kelés utáni ...