TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Elmélyülő agrárkutatások – Stratégiai együttműködést írt alá a Kaposvári Egyetem és az Erste Bank

Elmélyülő agrárkutatások – Stratégiai együttműködést írt alá a Kaposvári Egyetem és az Erste Bank

Sulihíradó - 2016.11.16

Együttműködési megállapodást kötött az Erste Bank és a Kaposvári Egyetem (KE). 
A pénzintézet és a felsőoktatási intézmény partnerségétől a felek kölcsönös információáramlást, a szaktudás elmélyülését várják. Erősödhet a pénzügyi, gazdasági képzés az egyetemen, sőt, az agráriumot segítő gyakorlati innovációk is születhetnek a megállapodás eredményeként.

 

erste„Jobban meg szeretnénk érteni, milyen irányba halad a jövő agráriuma, és a Kaposvári Egyetem tudása és kutatási anyaga értékes forrást jelent” – mondta el a megegyezéssel kapcsolatban Hollósi Dávid. 
Az Erste Bank Agrár Kompetencia Központjának vezetője hozzátette: az agráriumhoz és annak szereplőihez ezer szállal kötődő, jó nevű felsőoktatási intézmény már jelenleg is segíti a pénzintézet kollégáinak agrárszakmai képzését. Hollósi Dávid azt is elmondta, hogy az Erste Bank új vállalati stratégiájában nagy hangsúlyt helyez az agrárszféra finanszírozására.

„Alapvetően nem banki szempontból közelítünk a megállapodáshoz, jóllehet a későbbiekben akár közös termékfejlesztésről is szó lehet. Kölcsönös együttműködés és információcsere révén friss és mélyreható tudásra szeretnénk szert tenni. Hitelessé tennénk a tevékenységünket, és egyben az agrár-felsőoktatást is népszerűsítenénk” – fogalmazott az Agrár Kompetencia Központ vezetője. Ez utóbbira a szakember szerint azért is szükség van, mert az agrár-szakképzettség aránya a mezőgazdaságon belül még mindig elmarad a kívánt szinttől. Az együttműködés keretében a pénzintézet iparági elemzéseket rendelhet a felsőoktatási intézménytől, vagy saját elemzéseit lektoráltathatja a Kaposvári Egyetemmel, valamint közösen indított szakmai képzéseket, hallgatóknak kínált gyakorlati lehetőségeket is tartalmaz a megállapodás. Az Erste Banknál nem zárják ki azt sem, hogy a pénzintézet a majdan megalakuló térségi tudásközpont banki partnere legyen. Az Erste Bank számára a hazai mezőgazdaság ismert terület, kezdetektől fogva kiemelt szerepet kapott az agrárszektor. A bank korábban közölte: az évtized végéig megduplázná hitelállományát a hazai kis- és középvállalkozások körében, a növekedést pedig elsősorban az agrárvállalkozásokra építve képzeli el.
Szerző: AgrárUnió

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

"Atomenergia nélkül nem lesz klímasemleges Magyarország ...

A nemzeti zöldgázstratégiákkal, a fenntartható biomassza-felhasználás felé vezető utakkal és a nem időszakos ...