TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,88
USD: 371,93
CHF: 407,19
GBP: 462,57
Hirdetés
A permetszer kétharmada megspórolható a Hardi elképesztő fejlesztésével

A permetszer kétharmada megspórolható a Hardi elképesztő fejlesztésével

Növényvédelem - 2023.03.23

A Hardi újra bebizonyította, hogy nem az a legcélszerűbb, ha folyton a teljes táblánkat lepermetezzük. A foltos permetezéssel elképesztő, kétharmados vegyszermegtakarítás érhető el.

A dán Hardi egy közel hét évtizedes múltra visszatekintő vállalat. Magyarországon is népszerű gépei a növényvédő szerek hatékony, pontos és precíz alkalmazását teszik lehetővé. Permetezőik önjáró, vontatott és függesztett kivitelekben készülnek, de léteznek ködképzőik és kézi permetezőgépeik is.

A Hardi folyamatosan fejleszt annak érdekében, hogy a gazdák minél kevesebb vegyszerhasználat és környezetterhelés mellett végezhessék el a gyomirtást, tehát hatékonyan, mégis minél alacsonyabb költségek mellett.

Ezt szolgálja a permetezőgépeik AutoNozzleControl funkciója is, vagyis az automatizált fúvókánkénti ki/be kapcsolás.

A Hardi PrimeFlow rendszer által kínált azonnali permetezésvezérléssel kombinálva az AutoNozzleControl rendkívül pontos permetezést és gyorsabb vezetést biztosít minimális átfedéssel.A megoldás hatékonyságát számtalan éles szántóföldi teszt bizonyítja. Néhány ilyenen foltos permetezési bemutatót tartottak, ami azt jelenti, hogy a drónnal, műholddal vagy a permetezőgépre szerelt kamerával azonosított gyomokat célzottan kezelték, az állomány nem érintett részének kihagyása mellett, takarékosan bánva a vegyszerrel.

A dániai Norager Estate-ben végzett szántóföldi kísérletben ezzel a módszerrel 65 százalékos csökkenést tapasztaltak a növényvédőszer-felhasználásban, és természetesen az elvárt eredménnyel járt a gyomirtás. Mindez az AutoNozzleControl maximális pontosságáról is tanúskodik.

A test során egy Hardi Navigator 4000 i vontatott szántóföldi permetezőgépet használtak, magas csenkeszfüves területen. A fúvókánkénti foltpermetezés után a szakemberek egy 1×1 méteres parcellát vizsgáltak meg, hogy az kellően szelektíven permetezett-e a vörös színezőanyaggal anélkül, hogy a környező területet is kezelné. A Navigator 4000 i permetezőgép mindkét kihívást megoldotta, kétharmadával csökkentve a kijuttatott mennyiséget.

További részletek a Hardi oldalán. KATT IDE!

Videó a tesztről ITT!

Címkék: hardi, dán, permetezőgépek, teszt, magyarország, foltos permetezés, gyomok, hatékony, takarékos
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Enyhíthetők az aszályos évek az Alföldön

Az intenzív mezőgazdasági művelés következtében kialakuló talajszerkezeti változások miatt a nyári hőhullámok ...