TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Szuperabroncsot fejlesztett a Michelin az önjáró permetezőkhöz

Szuperabroncsot fejlesztett a Michelin az önjáró permetezőkhöz

Növényvédelem - 2023.03.14

A gumióriás Michelin ezúttal az önjáró permetezőkhöz fejlesztett ki speciális abroncsot. Jobb vonóerőátadás, nagyobb terhelhetőség jellemzi, ugyanakkor extrém stabilitást kölcsönöz.

Új gumiabronccsal jelentkezett a francia Michelin, ezúttal önjáró permetezőgépekhez. A termék a gyártó ígérete szerint 20 százalékkal nagyobb vonóerőátadásra képes, aminek nem kell részletezni az előnyeit.

A SprayBib család már eddig is létezett a Michelin kínálatában, a CFO VF 710/60 R46 nevű abroncs viszont abszolút újdonság, ráadásul ebben a kategóriában az első flotációs, vagyis alacsony belső levegőnyomással üzemeltethető abroncs.

A gumi 205 cm átmérőjű, és különösen kíméletesen bánik a talajjal, segít elkerülni a káros mértékű tömörödést. Ugyanakkor megfelelő stabilitást kínál a permetezőgépnek, még akkor is, ha teli van a nagy kapacitású tartály, vagyis a megnövelt vonóerő nem megy a területteljesítmény rovására, illetve a kiszórás pontosságára.A Michelin közleménye elárulja, hogy az új terméket nemcsak a különféle gépgyártók, de a felhasználó gazdák igényeit is figyelembe véve hozták létre. Mielőtt piacra került volna, a legfrissebb SprayBib gumit több gyártó is komoly teszteknek vetette alá, hogy aztán hivatalosan is ajánlhassa a maga önjáró permetezőihez.

A SprayBib CFO család nemcsak 20 százalékkal nagyobb vonóerőt biztosít a hagyományos SprayBib termékekhez képest, de a terhelhetősége is 14 százalékkal magasabb (30 km/h sebességig), ami tengelyenként 1,3 tonna lehetséges pluszterhelést jelent.

A speciális mintázatnak köszönhetően hosszabb az élettartam is, a bordák ugyanis szélesebbek, robusztusabbak. Az új Michelin-gumi természetesen már elérhető a piacon, és eddig az AGCO, a CNH és a John Deere ajánlja hivatalosan az önjáró permetezőihez.

Címkék: michelin, gumiabroncs, újdonság, önjáró permetező, vonóerő, terhelhetőség, talajtaposás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erdészeti támogatások 2024-ben

Telepítés, fásítás, ápolás, fiatalítás – pályázatok erdőgazdálkodók részére