A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Kezük alatt zöldül a határ — A szaktanácsadói regisztráció és tevékenység

Növényvédelem - 2016.01.26

A szaktanácsadói névjegyzék vezetése és az engedélyeztetési eljárás folyamata 
2015 novemberében ténylegesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához került: november 14-én hatályba lépett az új, 73/2015-ös FM-rendelet, amely hivatalosan is feljogosítja 
a kamarát arra, hogy megkezdhesse az engedélyek kiadását. A szaktanácsadói rendszerben regisztrálni kívánó növényorvosok tájékoztatására Székely Erikával, a NAK vidékfejlesztési és szaktanácsadási igazgatójával interjút készítettünk, amelyből néhány gondolatot kiemelünk.

Kezük alatt zöldül a határ — A szaktanácsadói regisztráció és tevékenység


Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!


Korábban az Országos Szaktanácsadói Központ működtette a szaktanácsadói névjegyzéket. Akik a 90/2009-es rendelet alapján engedélyt kaptak, és ebben a névjegyzékben szerepeltek, azoknak át kellett regisztrálniuk a kamarai nyilvántartásba, az új Elektronikus Szaktanácsadói Névjegyzékkezelő Rendszerbe (ESZNR). Erre a rendelet hatályba lépésétől számítva hatvan nap állt rendelkezésükre, ellenkező esetben automatikusan törlődnek a nyilvántartásból.
Új tagok számára is nyitva áll a regisztráció lehetősége, a rendelet által előírt feltételek teljesítése mellett, például felsőfokú agrárvégzettséggel, ötéves szakmai tapasztalattal kell rendelkezni és büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítványt kell csatolni. Az új tagok regisztrációjának nincs időkorlátja. A szaktan.nak.hu oldalon, ESZNR-fülön keresztül lehet elektronikusan regisztrálni: itt a regisztrációt segítő útmutatók, minták is megtalálhatók. A csatolandó dokumentumokat pedig postai úton kell elküldeni.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: