A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

Hagyomány és innováció – Nufarmer majális – szántóföldi bemutató

Növényvédelem - 2015.07.13

A NUFARM Hungária Kft. két helyszínen tartott regionális szántóföldi bemutatót májusban. A szakmai rendezvény a főbb szántóföldi kultúrák fajtakínálata, növényvédelme és tápanyag-utánpótlása, továbbá a kijuttatástechnika, a mezőgazdasági gumiabroncsok és az agrárelektronika bevált gyakorlatával, valamint legújabb fejlesztéseivel foglalkozott. 

Hagyomány és innováció – Nufarmer majális – szántóföldi bemutatóSzántóföldi körülmények között mutatkozott be a NUFARM, a NUSEED, a RAPOOL, a SAATEN-UNION és a YARA hazai termékkínálata, továbbá az Agrárin, a Hardi és a Bridgestone ajánlata. A bemutató résztvevői a gyakorlatban is meggyőződhettek az őszi búza, repce, kukorica, napraforgó és szója fajtasorokon elvégzett kezelések eredményeiről. Május 21-én a Debreceni Egyetem, május 26-án a Kaposvári Egyetem adott otthont a rendezvénynek, melyet a változékony időjárás ellenére is mintegy 250 szakmai érdeklődő tisztelt meg látogatásával.
„A NUFARM kiemelten kezeli az egyetemekkel közös kutatásait, melyek jóval túlmutatnak a technológiafejlesztésen. Így idén is egy olyan kutatási projektet láthatnak az érdeklődők, melyben a legkülönbözőbb növényfajok genetikai, növényvédelmi, tápanyag-utánpótlási és technológiai fejlesztései együtt szerepelnek.

Salamon György cégvezető NUFARM 
Hungária Kft.

Ennek a komplex ismeretanyagnak az átadásával az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk a gazdálkodóknak abban, hogy a lehető legjobban meg tudjanak felelni az évről évre jelentkező újabb kihívásoknak” – hangsúlyozta Salamon György, 
a NUFARM Hungária Kft. cégvezetője. Farkas Ádám, a NUFARM fejlesztőmérnöke ismertette a részletes programot. 
A szántóföldi bemutató során a kukorica, napraforgó, repce és őszi búza parcellák mellett szója fajtákban is megtekinthető a NUFARM és partnercégei által javasolt termékportfolió működése. Az előadó kiemelte, hogy a debreceni és a kaposvári egyetemek partnersége, a technológiai fejlesztések központosítása egy hosszú távú és magas szintű együttműködést jelez.
A NUFARM kalászos gyomirtási technológiáit 6 különböző kezelés mutatta be. 
A Pikk-Pakk Trio a kalászos gabonafélék szinte minden kétszikű gyomnövényére kiterjedő hatással rendelkezik. Kimondottan költségtakarékos lehetőséget kínál az őszi búza évelő kétszikű gyomnövényeinek irtására a Mecomorn 750 SL. A NUFARM standard ajánlata a Mezzo Forte 200, amely mellett a három hatóanyagot tartalmazó Optica Trio, továbbá az Alliance 660 WG is bemutatkozott két különböző tankkombinációban. Gombabetegségek ellen a Mystic 250 EC, a Mystic Pro és a Tazer mellett több kombináció és különböző időpontban történő kijuttatás hatékonyságát is tesztelhették a jelenlévők, 
9 különböző kezelésben.

Az ötödik 
legnagyobb

Az ausztrál székhelyű NUFARM a növényvédő szerek piacának egyik jelentős szereplője, a globális gyomirtószer-piac 5. legnagyobb gyártója. A hazai leányvállalat 2008-ban alakult meg, és mára már több mint 60 termék, valamint gyűjtőcsomag forgalomba hozatalához szükséges engedéllyel rendelkezik.

A kukorica gyomirtását 12 összehasonlító parcellán mutatták be, ahol az új kombináció, a Zeagran Top is látható volt. Emellett felszívódó, hormonhatású és kontakt hatású készítmények eltérő kombinációinak hatását is meg lehetett tekinteni. Az egyszeri és osztott kezelések mellett a gyakorlatban lehetett megismerkedni egy új adjuváns hatékonyságával. 
A Spraygard egy új tapadás- és hatásfokozó segédanyag, valamint a permetlé elsodródását gátló készítmény, ami gomba-, rovar-, atkaölő és gyomirtó szerekhez adagolva juttatható ki.
A két legnagyobb területen vetett szántóföldi kultúra mellett a napraforgó, a repce és a szója fajtakínálata, tápanyag-utánpótlása és növényvédelmi technológiája is terítékre került. A programot ebéd zárta, amely alatt a szakmai totót hibátlanul kitöltő vendégek között sorsoltak ki értékes ajándékokat.

 

Salamon György cégvezető NUFARM 
Hungária Kft.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: