Hirdetés
Még többet adunk!  – Kalászosok gyomirtása DuPont-technológiával

Még többet adunk! – Kalászosok gyomirtása DuPont-technológiával

Növényvédelem - 2017.03.15

A kalászosok növényvédelme területén a DuPont több évtizedes tapasztalattal rendelkezik. 
A fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan alkalmazkodunk a felhasználók igényeihez. 
Mivel alapfeltétel a gyommentes állomány biztosítása, célszerű olyan készítményeket választani, 
amelyek jó minőségben és kockázatok nélkül valósítják meg a hatékony gyomirtást.

A kalászosok gyommentesítésére használatos DuPont gyomirtó szerek – a Granstar® Super SX®, a Pointer® Star és a Granstar® SuperStar – a gabonában előforduló legtöbb kétszikű gyomnövény ellen kiváló hatásúak. Rugalmasan, akár a zászlós levél megjelenéséig felhasználhatóak. Modern SX® formulációjuknak köszönhetően könnyebb kezelhetőséget és jobb hatékonyságot biztosítanak, mint az egyéb formulációjú készítmények. Gyorsabb és egyszerűbb a permetezőgép tisztítása, ami nagyobb teljesítményt és biztonságosabb felhasználást eredményez más kultúrák esetében is. Jól keverhetőek más peszticidekkel, így a technológiai folyamatok egyszerűsíthetőek és olcsóbbá tehetők. A szélsőséges időjárás mostanában egyre gyakrabban akadályozza a mezőgazdasági munkálatok időben történő elvégzését, előre nem látható stresszhelyzeteket okozva a növényeknek és a gazdáknak egyaránt. A DuPont készítményei kiváló szelektivitásuknak köszönhetően az átlagostól jelentősen eltérő körülmények között is átlagon felüli teljesíményre képesek.

Egyre gyakrabban jelennek meg a mezőgazdasági szezonban szélsőséges időjárási körülmények, ami azt eredményezheti, hogy a gyakorló szakemberek sem tudják minden esetben optimális időben és körülmények között elvégezni az állomány gyomirtását. A különböző herbicidtoleráns napraforgó-árvakelések problémája tovább nehezíti a gyomirtások helyzetét, amire a herbicidtoleranciához képest csakis a teljesen más hatásmechanizmusú készítmények vagy ezek kombinációi jelenthetik az igazi megoldást.

Ezt felismerve a DuPont folyamatosan megújítja széles hatásspektrumú gyomirtószer-palettáját. 2017-től a Starane 250 SC-t tartalmazó ikercsomagokat Starane Forte 333 EC-t tartalmazó egységcsomagokra cseréljük.

Megváltozik a Starane formulációja, és ezzel több fluroxipir (108 g helyett 120 g aktív hatóanyag) kerül kijuttatásra hektáronként, ami tovább javítja a termékek megbízhatóságát.

dut

Címkék:
Kiemelt hírek