TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,34
USD: 359,17
CHF: 408,24
GBP: 455,43
Hirdetés
Mindenből a legjobbat – A DuPont és a Pioneer közös szántóföldi bemutatói

Mindenből a legjobbat – A DuPont és a Pioneer közös szántóföldi bemutatói

Növényvédelem - 2016.07.20

Júniusban 10 helyszínen tartotta meg hagyományos szántóföldi bemutatóit a DuPont Magyarország Kft. A cég növényvédelmi technológiái mellett egyes helyszíneken a Pioneer kukorica-, napraforgó- és repcehibridjeit is szemügyre vehették az érdeklődő gazdák. 
Az Agrárunió a nagy múltú debrecen-látóképi bemutatón járt.

Hirdetés

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!


Meghatározó repce hibridek

A Pioneer 11 éve részese a hazai repce-vetőmag-piacnak, ahol már a kezdetektől hibridekkel jelent meg. Ez idő alatt meghatározóvá váltak, elsősorban a Maximus® termékcsaládnak köszönhetően, kezdte mondandóját Türk Nándor a látóképi repceparcellák előtt. Majd összefoglalta, miben rejlik e hibridek előnye és ebből fakadó népszerűsége:
• 
A hagyományos hibrideknél alacsonyabb állományokat képeznek, ahol alacsonyabban – már a tő felett – megjelennek az elágazások.
• 
Nagyon kedvező télállóság és széles vetésidő-optimum jellemzi.
• 
A kisebb termetéből adódóan egyszerűbben, kisebb taposási kárral végezhetők a növényvédelmi kezelések, és a betakarításnál is jobb haladást, kisebb veszteséget eredményez.
• 
Az alacsony termet és a tőből eredő elágazódások miatt megdőlésre kevésbé hajlamosak.
• 
Egységes érése miatt a betakarítás jól időzíthető, csökken a kipergési veszteség.
A bemutató parcellák sorában helyet kaptak a már bevált hibridek mellett az új genetikák is: szerepelt a sorban féltörpe Maximus® hibrid, hagyományos magasságú hibrid, és a kor igényeinek megfelelő ezek Clearfield változatai is.
A Pioneer legújabb, már köztermesztésben lévő Maximus® hibridje a PX113, amelyet nagyon jó tavaszi fejlődési erély jellemez, terméspotenciálban, olajtartalomban is élen jár. Emellett kiváló kórtani tulajdonságokkal rendelkezik: fóma rezisztens és kimagasló a szklerotíniával szembeni ellenállósága is. Mellette bemutatkozási lehetőséget kapott a bemutatón egy új Maximus féltörpe hibrid is, a PX115, ami jelenleg még tesztelés alatt áll.
A PR64D06 sok repcetermesztő számára ismerős, hiszen hosszú éveken keresztül Magyarország második legnépszerűbb repcéje volt. Egy kompakt Maximus® hibrid, a termékcsalád minden előnyös tulajdonságával. Türk Nándor a PR64D06-tal kapcsolatban külön kiemelte: korán vethető, nem kell az őszi túlnövekedésétől tartani, és korán is takarítható be. Jó termőképessége kimagasló olajtartalommal párosul, kórtani tulajdonságai is kedvezőek.
„Normál” méretű repcék is szerepelnek a Pioneer ajánlatában, mely csoport két képviselője a PT200CL, illetve a hamarosan piacra kerülő PT228CL, egyaránt Clearfield repcék. Mint a Pioneer szakembere megjegyezte, a Clearfield repcék hazai bevezetésében is a Pioneer volt az első. E technológia előnye az időjárástól független gyomirtás lehetősége, ami kiterjed a keresztes virágú kétszikűekre is, továbbá a gabona árvakelésére és a nagy széltippanra. A Clearfield szegmensben természetesen Maximus® hibrid is szerepel a Pioneer kínálatában, a PX111CL.
Szerző: AgrárUnió

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

AgrárgépShow 2024 – Fókuszban az innováció és a fenntarthatóság

A KITE Zrt., mint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora több mint 50 éve elkötelezett az innovatív ...