TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Géppel pusztítja a porzókat a dögös amerikai lány, egy látványos videóban meg is mutatja

Géppel pusztítja a porzókat a dögös amerikai lány, egy látványos videóban meg is mutatja

Növénytermesztés - 2023.03.15

A címerezés kényes munkaművelet, a hibridkukorica-termesztés egyik kulcsfontosságú mozzanata. Géppel végezve gyerekjáték, amint azt egy csinos amerikai lány is megmutatta nekünk.

A hibridkukorica vetőmagelőállítás egyik fontos munkafolyamata a címerezés. Ez jelentős részben kézi erővel történik, de már Magyarországon is egyre több helyen alkalmaznak hozzá gépeket. Azok viszont még mindig nem elég termelékenyek, ezért is veszik igénybe gyakran a gazdák az idénymunkások segítségét.

A termesztéskor az apa- és anyanövények külön sorokban fejlődnek, és nagyon fontos, hogy idővel eltávolítsuk a hímivarú virágzatot. Ez a művelet történhet tehát gép segítségével is, amint azt a lenti videóban látható fiatal amerikai lány is megmutatja nekünk.

Ő a Laura Farms nevű YouTube-csatorna működtetője, egy Nebraska államban, az USA kellős közepén gazdálkodó lány. A posztjait rendszeresen több százezren tekintik meg, és nemcsak azért, mert Laura elképesztően csinos és élettel teli, hanem azért is, mert szakmailag is érdekes anyagokat készít.Nemrég például azt mutatta meg, hogyan végzi a címerezést a Miller Nitro 4315 önjáró permetezőgépükkel. Ilyenkor a szórókeretet persze eltávolítják az elejéről, és a helyére teszik a két nagy adaptert, amely egyszerre két kukoricasorban tud dolgozni. A lassított felvételen jól látszik a nyesés művelete.

A címerezőgépeknek kétféle változatuk van, a vágó és a tépő rendszerű. Az előbbi talán praktikusabb, mert a vágóadapter dupla teljesítményre képes, és kevésbé befolyásolja a szeles időjárás, illetve az esetleges sortávolságkülönbség. Az első gépi vágást már a címer megjelenése előtt néhány nappal elvégzik, amikor a bibeszál a csőkezdemény hegyét elérte – olvasható az agrarium7.hu oldalán is.

Laura pedig így címerez:Címkék: címerezés, hibrid, kukorica, porzó, eltávolítás, vágás, tépés, amerikai, lány, gép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

FAO: Kényelmes világméretű gabonakészletek

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a november 3-án kiadott új Gabonakínálati és ...