TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Beinlich öntöződobok –Jól átgondolt részletek, német minőség

Beinlich öntöződobok –Jól átgondolt részletek, német minőség

Növénytermesztés - 2022.11.16

Legyen szó szántóföldi öntözésről kalászos és kapás növények esetén, vagy sportpályáról, faiskoláról, gyümölcsösről, akár vetőmag-, zöldségtermesztésről: minden feladatra a megfelelő dobos öntözőgépet kínáljuk. A Beinlich öntöződobok minden alkalmazáshoz a tökéletes megoldást adják.

Mivel a víz egyre szűkösebb erőforrás a világon, hatékony felhasználása nagyon fontos minden gazdálkodó számára, akik a nagyobb fenntarthatóságot üdvözlendő befektetésnek tekintik a jövőbe. A bankok is ezt a tendenciát hirdetik, mert a fenntarthatóság egyre inkább befolyásolja a hitelnyújtásnál a kockázatértékelést. Éppen ezért a Beinlich arra törekszik, hogy a fokozatos fejlesztések eredményeképpen fenntartható, a lehető leghatékonyabb vízfelhasználási mód mellett tudják a gazdák a növényeik számára optimális körülményeket megteremteni.

A Magtár Kft. 30 év tapasztalatával segíti az öntözni kívánó és tudó termelőket Magyarországon. Öntöződobok terén ehhez a megfelelő műszaki hátteret és minőséget a német Beinlich gyártónál találta meg. Négy sorozatával a Beinlich minden feladatra a tökéletes dobot kínálja. A termékpaletta a Monsuntól, a Beinlich dobgépek zászlóshajójától a változatos Primuson át a világ legnagyobb MB sorozatáig terjed. Minden géptípus különböző kivitelben és PE csőméretben kapható, és sajátos robusztusság jellemzi őket: például a dobok sima belső falai védik a PE csövet, míg az alváz más változatai sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé áthajtóként, illetve kihúzható gépként.

A dobos öntözés működése

Az öntöződobok rugalmasan használhatók 50-1000 méteres táblahosszig. A Beinlich gépei mobilak, ami több kisebb, de területileg elszórtan elhelyezkedő szántófölddel rendelkező gazdálkodónak ideális választás. Még a legnagyobb öntöződob is kevesebb mint három méter széles, így közúti szállításra is alkalmas.

Az öntözési folyamat elején a gazdálkodó az öntöződobot a traktor hidraulikájára csatlakoztatja. A 2–4 méter átmérőjű tömlődob egy hidraulikusan működtetett forgógyűrűre van felszerelve. Ennek segítségével a kezelő a dobot a kívánt pozícióba forgatja. Miután a tömlődob a helyére került, a szintén hidraulikusan működtetett támasztólábak a talajba nyomódnak és rögzítik a dobot. A vízbetáplálásra csatlakozást követően a szórófejkocsit a kívánt távolságra kihúzva kezdődhet az öntözés. A gép nagyon lassú sebességgel visszahúzza a tömlőt és ezáltal a szórófejkocsit is a dobhoz, miközben a kívánt mennyiségű vizet öntözi ki a területre. Ha a kocsi visszaér a géphez, az öntözési folyamat automatikusan leáll.

Beinlich öntöződobok –Jól átgondolt részletek, német minőség

A Beinlich öntöződobok számtalan alap- és opciós felszereléssel érhetők el

Applikáció követi az időjárást

A Beinlich technológiai megoldása lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével pontosabban öntözzék területüket. Az alkalmazás neve Raindancer, és segítségével a gazdálkodók optimálisan meghatározhatják, mikor használják az öntöződobot. Érzékelők segítségével határozzák meg a talaj nedvességtartalmát, valamint az alkalmazás összekapcsolja az információkat a felhasználó tartózkodási helyére vonatkozó időjárás-előrejelzéssel. Ezekből az adatokból számítja ki a szoftver a szükséges vízmennyiséget. A rendszer használatával gazdálkodók akár 20-30 százalék vizet is megtakaríthatnak.

Beinlich a nagyvilágban

Az ulmeni székhelyű Beinlich GmbH több mint 50 éve gyártja az öntözési szektor megbízható és tartós gépeit. A fő hangsúlyt a fenntarthatóságra helyezi – a beszállítók kiválasztásától a végtermékek felhasználásáig. A Beinlich GmbH öntözőrendszerei a világ minden táján megállják a helyüket, Mongóliától Dél-Amerikán át egészen Új-Zélandig. Az a tény, hogy még a vízben gazdagnak hitt régiók, például Skandinávia is rendel gépeket Ulmenből, az éghajlatváltozásnak és a kiskereskedelem által a növényekkel szemben támasztott növekvő minőségi követelményeknek az eredménye.

A Beinlich öntöződobok kizárólagos magyarországi forgalmazója a Magtár Kft. Keresse öntözési irodánkat az alábbi elérhetőségeken:

Öntözési iroda

Tel: +36 56 510-030

+36 20 413 6973
     
E-mail: ontozes@magtarkft.hu
Honlap: www.ontozes-magtarkft.hu

Címkék: beinlich, öntöződob, öntözés, öntözőberendezés, magtár kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Azálea (Rhododendron spp.) - A kerti ékszer

Az azálea, amely a Rhododendron nemzetség tagja, az egyik legkedveltebb dísznövény a kertészek körében. Gyönyörű ...