Hirdetés

Teljes az Euralis napraforgó ajánlata

Hírek - 2016.04.10

Az elmúlt évek kiszámítatlan és számos aszállyal sújtott szezonja után a magyar napraforgó-termesztés egyértelműen növekedő tendenciát mutat. Sokak szerint már a racionális vetésforgó és az alapvető termesztési szabályok létét veszélyezteti a 700 000 hektárt megközelítő napraforgó-felület.

Mégis, a folyamatos piaci igény a napraforgóolaj iránt és a fő konkurens növénnyel, a kukoricával szembeni szárazságtolerancia-előny tovább növeli azok táborát, akik napraforgót kívánnak termeszteni hazánkban. A monokultúra irányába haladó termesztési gyakorlat számos kórtani kockázatot rejt, a legfontosabb, talajból támadó gombabetegségek mellett az olyan parazita növények, mint a szádor elterjedésének kockázatát is növeli ez a tendencia. Könnyen belátható, hogy a hazai termesztésben a magas termésszint mellett a kiváló betegségtolerancia és a széles körű szádorrezisztencia is kiemelkedő fontossággal bír, ezeknek az elvárásoknak kiválóan megfelelnek az Euralis napraforgóhibridek, amelyek kiemelkedő termésszintjük mellett széles körű szádorrezisztenciával és magas szintű betegségtoleranciával rendelkeznek.
Az Euralis napraforgóhibridjei évek óta a magyar köztermesztés fontos résztvevői, cégünk ereje az intenzív nemesítési programnak köszönhetően, hogy minden piaci szegmensben jelen vagyunk, értékes és nem utolsósorban versenyképes napraforgóhibridekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére. A hazai napraforgó-termesztés több mint nyolcvan százaléka herbicidtoleráns hibridekkel folyik, így a legnagyobb hangsúlyt az Euralis is erre a szegmensre helyezi. A 2016-os szezonban az Euralis újdonságokkal jelentkezik számos napraforgó-technológiában.
A herbicidtoleráns napraforgóvetőmag-piacon a legfontosabb változás a CLP-technológia 2016-os bevezetése. Az Euralis az elsők között, már 2014-ben megkezdte új CLP-hibridjei tesztelését üzemi körülmények között is. Új bevezetés a linolsavas CLP-szegmensben az ES GENESIS, amely modern, kompakt, korai napraforgóhibrid, kiváló agronómiai tulajdonságokkal. Ugyanezt a szegmenst erősíti az ES CANDIMIS is, amely középérésű, szintén linolsavas CLP-hibrid, erős stressztoleranciájának köszönhetően bátran ajánljuk szárazabb termesztési régiókba is.
A magas olajsavas szegmensben (HO) szintén két újdonsággal jelentkezik a cég. A ma elérhető legmodernebb termesztéstechnológia első hazai képviselője az Euralis szortimentjében az ES POETIC, amely magas olajsavas (HO) CLP-hibrid. A hibrid két fő erőssége a magas termésszint mellett a kiváló szárszilárdság és a kiemelkedő olajsavtartalom. Szintén új bevezetés az ES ROMANTIC, amely magas olajsavas, hagyományos gyomirtású hibrid, kiemelkedő beltartalmi mutatókkal és a ma elérhető legmagasabb szintű szádorrezisztenciával. Az ES ARCADIA SU 2016-os bevezetése fontos lépés az EURALIS számára, a hiányzó láncszem 
a portfólióban a helyére került, immár a CL és CLP technológia mellett az Euralis-genetika Express technológiával is elérhető. Az Express technológiánál érdemes megjegyezni, hogy mivel a technológia sajátossága, hogy a szádor ellen nem nyújt védelmet, az egyetlen megoldást a genetikai rezisztencia jelenti. Jelenleg hazánkban az Express technológiával gyomirtható napraforgóhibridek közül 
az ES ARCADIA SU szádorrezisztenciája 
a legszélesebb körű.
OR MASTER® APP: egyedülálló applikáció a szádor elleni védekezésben.
Az Euralis 2014-ben bemutatott egy programot – amely több technológia új ötvözetéből áll – azzal a céllal, hogy minél hatékonyabb védelmet adjon a szádor veszélyes európai térhódításával szemben. Az OR MASTER nevű program összefoglalja a szádor elleni védekezés leghatékonyabb formáit. A program logójával ellátott hibridekben egyaránt megtalálható a szádor elleni genetikai rezisztencia és/vagy Clearfield gyomirtási technológia is.
Összegezve a leírtakat, bármilyen technológiát is választ, az Euralis készen áll arra, hogy magas szintű, modern napraforgóhibrideket ajánljon Önnek, amelyek maximalizálják nyereségét és minimalizálják a termesztés kockázatát.

Bognár Mihály, az Euralis Kft.
termék- és marketingmenedzsere

Címkék:
Kiemelt hírek