TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 388,81000
USD: 359,44000
CHF: 407,67000
GBP: 454,94000
Hirdetés
Prémiumminőségű MAS Seeds napraforgó-vetőmagok az RWA kínálatában

Prémiumminőségű MAS Seeds napraforgó-vetőmagok az RWA kínálatában

Növénytermesztés - 2022.01.31

A MAS Seeds 2022-ben is kiváló napraforgó hibridekkel van jelen a magyarországi piacon. A portfólió szinte minden felhasználásra (LO-HO) és gyomirtási technológiára (hagyományos és herbicidtoleráns – Clearfield, Clearfield Plus, tribenuron-metil) kínál megoldást, hiszen tagjai kiváló termőképességgel, átlag feletti olajtartalommal és kimagasló betegségekkel szembeni ellenálló képességgel rendelkeznek.

Hirdetés

A MAS Seeds kizárólagos forgalmazója az RWA Magyarország Kft., a Raiffeisen Ware Austria AG 100%-os tulajdonú leányvállalata, a hazai mezőgazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő, országos lefedettségű integrátora.

Az RWA Magyarország 1995 óta szakmailag kompetens inputtanácsadóként és megbízható szállítóként van jelen a magyar piacon, és a hazai mezőgazdaság kis-, közép- és nagytermelőit, vállalkozásait szolgálja ki az agráriparhoz kapcsolódó termékekkel: vetőmaggal, műtrágyával, növényvédő szerekkel, gázolajjal, valamint széles körű kapcsolati tőkével rendelkező terménykereskedőként segíti a gazdálkodókat a piacra jutásban és a nyereséges gazdálkodásban.

Vetőmagkínálatunkat folyamatosan fejlesztve törekszünk arra, hogy a magyar gazdálkodók igényeit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni, ez a jövő évi szortimentünk kialakításánál sem volt másként.

A MAS Seeds jövő évi napraforgó kínálatában helyet kapott két új hibrid, melyek igazodnak a magyar gazdák elvárásaihoz, kimagasló terményhozammal és kedvező karbantartási lehetőségekkel téve egyszerűbbé a gazdák munkáját.

MAS 830.OL

A „minden az egyben” megoldás (új)

Középkorai, az olajsavas piacra fejlesztett új hibridvetőmagunk, amely sok gazdálkodó számára jelenthet megoldást, hiszen kiváló betegségprofillal rendelkezik (RM9, Verticilium, Phomopsis, Sclerotinia), és minden helyzetben magas termést képes eredményezni.

A középkorai virágzás eredményeként márciusban vethető, és kimagasló agronómiai tulajdonságainak köszönhetően nagyobb termésstabilitást nyújt vetéstől egészen a betakarításig.

MAS 920.CP

A termőképesség következő szintje (új)

A következő év Clearfield Plus-hibridje, amely nagy sikernek néz elébe. Kimagasló termőképességet nyújt, bármilyen körülmények között.

A hozam maximalizálása érdekében fontos a vetéstől a betakarításig a termés védelme, amihez a napraforgónak kiváló betegségprofillal kell rendelkeznie. A HelioSMART tanúsítvány kifejezetten ezt a kitűnő betegségtoleranciát bizonyítja, legyen szó Verticiliumról, Sclerotiniáról vagy akár penészről.

MAS 89 HOCL

Elképesztő termés/koraiság arány

A korai éréscsoportba tartozó, magas olajsavas hibrid, amely termésmennyiségben bármikor képes felvenni a versenyt a hosszabb tenyészidejű hibridekkel, elképesztő termés/koraiság arányt biztosít.

A MAS Seeds új nemesítésű hibridjei, köztük ez is rendelkezik RM-9-es peronoszpórarezisztenciával, és a már jól bevált Clearfield gyomirtási technológia biztosítja a gyommentességet.

MAS 85 SU

Tökéletes növénykórtani tulajdonságok!

Középkorai hibrid, mely stabil és magas terméssel hálálja meg a termelők bizalmát.

Peronoszpóra RM9, Sclerotinia- és Phomopsis-tolerancia adja a kiváló, betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

A TBMT gyomirtási technológia lehetőséget ad posztemergens gyomirtásra. Átlag feletti olajtartalma többletbevételhez juttathatja a gazdálkodókat.

További információkért keressék fel vetőmag-specialistáinkat vagy területi képviselőinket, akik örömmel állnak rendelkezésükre!

Telefonszám: 06 21 211 0400
E-mail: vetomag@rwa.hu      
Weboldal: www.rwa.hu

 

Címkék: napraforgó, vetőmag, hibrid, napraforgóhibrid, RWA, MAS Seeds
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Belvíz helyzetkép a mezőgazdaságban

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek ...