TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés
Tarlókezelés és szárbontás

Tarlókezelés és szárbontás

Növénytermesztés - 2019.09.22

A költséghatékony növénytermesztés során számolni kell az elővetemény gyökér és szármaradványának tápértékével, amelyet az AZOTER® -F-ben lévő baktériumok képesek feltárni.

Az AZOTER® -F-et a betakarítás után a tarlóra permetezve – betárcsázva, a talajt lezárva – a lehető legrövidebb időn belül alkalmazzuk.

Így jobban segíti a növényi maradványok lebontását, a baktériumok gyorsabb szaporodását, és tápanyagban gazdag magágyat készíthetünk az őszi vetésűek számára. A tarlókezelés során közreműködő cellulózbontó baktériumok számára szükséges nitrogént az AZOTER® -F baktériumtörzsei biztosítják. A talaj nitrogénkészlete nem csökken, hanem tovább gyarapszik, illetve javul 
a szén-nitrogén arány.

Növényi maradvány értéke

A tarlóhántás során kijuttatott AZOTER® -F baktériumtrágya növénykultúránként különböző mennyiségű nitrogént, foszfort, valamint káliumot szabadít fel a gyökér- és szármaradványok lebontásával.

azotertablA táblázatból egyértelműen kitünik, hogy az AZOTER® -F által lebontott növényi maradványok jelentős mértékben növelik a talaj tápanyag-ellátottságát. A nyáron, illetve ősszel kijuttatott AZOTER® -F baktériumtrágya által további 110 kg nitrogén, 80 kg foszfor és 30 kg kálium hatóanyag jut a vetemény számára, amely a kultúrnövény növekedésével azonos ütemben, folyamatos mértékben biztosított.

Gombák parazitálása

Az AZOTER® -F kétkomponensű mikrobiológiai készítményben a baktériumokon kívül nagy sejtsűrűségben hiperparazita gombatörzsek is megtalálhatók. A Conio-thyrium minitans és a Trichoderma atro-viride hiperparazita gombák hatékonyan fellépnek a gyökérzónában, illetve a gyökér felületén megtalálható kórokozó penészgombák és szkleróciumok ellen.

Ezen hiperparazita gombák a talajban fellelhető kórokozó gombákon élősködnek, azok élet-terét minimalizálják, ezáltal a következő kultúrnövénynek fertőzésmentes gyökérzónát nyújtanak.

Tarlóhántáskor a gombabetegséggel fertőzött szármaradványok visszafertőzése ellen is segítik a termőföldet. Aktívan parazitálják a növénykórokozó gombákat, továbbá közvetlenül is serkentik a haszonnövények növekedését.

Kijuttatása

Azoter10 l/ha mennyiségben a tarlóra egyenletesen kipermetezve AZOTERJET segítségével tarlóhántással egy menetben elvégezhető, de hagyományos permetezővel is kijuttatható. Ha nem tarlóhántáskor használjuk az AZOTER® -F-et, akkor legkésőbb ősszel, vetés előtt vagy a vetéssel egy menetben a talajra kell permetezni, és egyszerre a vetés mélységébe kell beforgatni.

 

Előnyei az AZOTER® - F baktériumtrágyával:

• 
mobilizálja a mikro- és makroelemeket;
• 
a baktériumok által termelt auxinok és gibberellin serkentik a növény növekedését és fejlődését;
• 
a növény jobban bírja a szélsőségesebb, csapadékos és aszályos időszakokat;
• 
a termelt vitaminok a betegségekkel szemben ellenállóvá teszik a növényt;
• 
gyorsítja a tarló és a növényi maradványok lebomlását;
• 
segíti a természetes humuszképződést;
• 
a Trichoderma és a Coniothyrium gombák a talajban lévő penészgombákat és szkle-ró-ciumokat parazitálják, életterüket csökkentik
• 
gazdaságos, költséghatékony, magasabb hozamot eredményez.
AKG-ban is alkalmazható! PANNON-TRADE Kft.

www.pannon-trade.com
Dunántúl és Pest megye: +36-70-620-4301
Duna–Tisza köze és Tiszántúl: +36-70-620-4286

Címkék: tarlóhántás, tarlókezelés, Azoter, baktériumtrágya , PANNON-TRADE Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hírek, információk a szántóföldről- A repce őszi gyomirtásáról

Közelednek, sőt, részben már itt is vannak a nyár végi és az őszi munkák a szántóföldeken.