A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

GYORS KEZDETI FEJLŐDÉS + ÁLLOMÁNYHOMOGENITÁS = INTENZÍV TERMESZTÉS

Növénytermesztés - 2018.05.06

Az intenzív kukorica- és napraforgó-termesztés alapja, hogy 
a táblán belül – a lehető legnagyobb tőszám mellett – minden növényből kihozzuk a maximumot. A tőszám növelése azonban előtérbe helyezi az állomány homogenitásának fontosságát is, mert a térkonkurencia kockázata fokozódik.

GYORS KEZDETI FEJLŐDÉS + ÁLLOMÁNYHOMOGENITÁS = INTENZÍV TERMESZTÉS


Ezért a vetés minősége mellett nagy hangsúlyt kell helyezni a korai fejlődés támogatására, fokozására, hogy a növények a számukra rendelkezésre álló talajszelvényt a lehető leghamarabb birtokba vegyék, és az ilyenkor meginduló termésképzés zavartalanul folyjon.

TELJES KÖRŰ MEGOLDÁS – FERTIACTYL STARTER

A Timac AGRO a FERTIACTYL STARTER-t a növények korai fejlődési szakaszára fejlesztette. A könnyen hozzáférhető tápelemtartalom mellett a FERTIACTYL biostimulátor komplex teljes körű megoldást nyújt az ilyenkor tapasztalható kihívásokra. A fiatal növény dinamikus növekedését és az állomány egyenletes fejlődését komplex módon segíti. A zeatin a fotoszintézis és az anyagcsere fokozásával serkenti a gyökér- és hajtásfejlődést és a homogén állomány kialakulását. A sejtosztódás és differenciálódás szabályozásával támogatja a termőrészek sejtszintű fejlődését. 
A glicin-betain szabályozza a növény víz- és tápanyagforgalmát. Fenntartja az anyagcserét kedvezőtlen körülmények mellett és többlet-ellenállóságot biztosít a fiatal növény számára a korai időszakban. A humin- és fulvósavak megvédik a tápelemeket 
a kimosódástól, illetve lekötődéstől, így biztosítják a fiatal növény tápanyagellátását az ilyenkor jellemző fejletlen gyökérzet ellenére.

A FERTIACTYL STARTER technológiaszintű alkalmazásával segíthetjük a növények korai fejlődési folyamatait, megelőzve vagy szükség esetén kezelve az ilyenkor jelentkező leggyakoribb problémákat.

 

Timac AGRO


Címkék: biostimulátor, Timac AGRO, kukorica, napaforgó, FERTIACTYL STARTER