TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Aminosavas tápanyagrendszer és a Microbion C

Aminosavas tápanyagrendszer és a Microbion C

Növénytermesztés - 2024.03.12

Innovatív megoldások a fenntartható mezőgazdaságért

A mezőgazdaság az a terület, ahol folyamatosan keresik azokat az innovatív megoldásokat, amelyek hozzájárulhatnak a fenntarthatóbb és hatékonyabb gazdálkodáshoz. Két olyan rendszert mutatunk be, amelyek ígéretes fejlesztések a tápanyagellátás és a talajminőség javítása terén: az aminosav-alapú Rokolan-Rokohumin tápanyagrendszer és a Microbion C mikroorganizmusok.

Az OrganicLife évek óta sikerrel alkalmaz egy olyan innovatív tápanyagrendszert, amely egyszerre növeli a termést és revitalizálja a talajt, mindezt egy hulladéknak tekintett anyag (csirketoll) hasznosításával. A szerves tápanyagok használata elmozdíthatja a gazdálkodási gyakorlatot az egyoldalú kemikáliahasználattól, és megoldást nyújthat a Green Deal 2030 által megfogalmazott ökológiai gazdálkodási arány betartására is.

Az OrganicLife által forgalmazott aminosavas tápanyagrendszer két kulcsfontosságú termékkel rendelkezik: a Rokohumin lombtrágyával és a Rokolan folyékony szerves talajkondicionálóval, de a Rokolant nevezhetnénk akár, „folyékony szervestrágya-pótlónak” is. Ez a tápanyagrendszer megoldást kínál a talajok állapotának javítására, mert azok elsivatagosodnak, tápanyag-szolgáltató képességüket kezdik elveszíteni. Ezek a folyamatok az aminosavas technológiával fokozatosan visszafordíthatóak. A Rokohumin és a Rokolan nemcsak hosszú távra nyújtanak megoldást, hanem már az első évben is nagy terménynövekedést hoznak azáltal, hogy jó minőségű tápanyagot biztosítanak a növénynek és a talajnak. Az aminosavak jelentős pozitív tulajdonsága, hogy azt az energiát, amit a növény az előállításukra használt volna fel, más életfolyamatokra, azaz a termésmennyiség, -minőség vagy ellenálló képesség fokozásába fektetheti. Az aminosavak számos előnyt kínálnak:

  • Mikroelemek hatékonyabb felvételét a levelek felületén.
  • A növények természetes ellenálló képességének javítása.
  • Réz- és kéntartalom fokozása a növekedés korai szakaszában.
  • Ellenállóvá teszi a növényeket a gombás fertőzésekkel szemben.
  • A termények minőségének javítása (pl. fehérje, olajok, cukor, keményítő).

Aminosavas tápanyagrendszer és a Microbion C

Microbion C: talajaktivátor és nitrogénmegkötő. A Microbion C egy hatékony mikro- és makroelem-feltáró, valamint légköri nitrogént megkötő mikroorganizmusokat tartalmazó tenyészet. A Rokolan talajkondicionálóval és a Rokohuminnal kombinálva pozitív hatást fejtenek ki a talajra és a növényekre.

Együtt több módon segítik a mezőgazdaságot:

  • A nitrogénkötő és foszforfeltáró mikroorganizmusok elősegítik a harmonikus növénytáplálást.
  • A gyökérkolonizáló mikroorganizmusok biztosítják a jobb csírázást és felszívást.
  • A mikroelemek hatékonyabb felvehetősége csökkenti a hiánybetegségek kockázatát.
  • Az állományban használva aktiválja a növény védekezőrendszerét, így csökkentve a fertőzések kockázatát.

(A készítményben megtalálható mikroorganizmusok: Azotobacter vinelandii, Bacillus megaterium, Clostridium pasterianum, Azosprillum brasilense, Bacillus subtilis, Rodobacter sphaeroides, Lactobacillus plantarum, Trichoderma reseei, Saccharomyces cerevisiae és Streptomyces albus.)

Az aminosavas tápanyagrendszer és a Microbion C mikroorganizmusok jelentős előnyöket kínálnak. Az állati eredetű aminosavak és a mikroorganizmusok együttesen segítenek növelni a termés mennyiségét és minőségét, miközben javítják a talaj egészségét és fenntarthatóságát. Ezek az innovatív megoldások hozzájárulhatnak a fenntartható mezőgazdasághoz, a talajpusztulás csökkentéséhez és a környezetvédelemhez.

A Rokohumin és a Rokolan gyártása fenntartható és környezetbarát, a műtrágyával ellentétben nem földgázból, hanem csirketollból készül. A hazai csirketollhulladék megsemmisítése rengeteg költséget, energiafelhasználást igényel, magas CO2-lábnyomot hagyva, pedig a magyar talajokat is javíthatná. Feltett célunk, hogy ezen változtatni tudjunk az optimális körülményeket keresve. Az innovációt az egyedülálló előnye és a fenntarthatósága miatt több rangos díjjal is kitüntették. Elnyerte az Energy Globe Awardot, a világ legrangosabb környezetvédelmi díját, illetve gyártó partnerünket, a Rokosant beválasztották Európa vezető mezőgazdasági-biotechnológiai vállalatai közé.

Aminosavas tápanyagrendszer és a Microbion C

Címkék: aminósav, mikroelem
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szedd magad málna 2024 - Országos lista

A nyár egyik legnagyobb ajándéka a friss málna, amelynek édes és fanyar íze azonnal elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A ...