TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 609 Ft
Benzin ára: 612 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,3
USD: 356,69
CHF: 394,09
GBP: 449,89
Hirdetés
Fűben, fában, 
vízben van 
az orvosság – Nem vegyszerek, valódi 
gyógyszerek Gyuri bácsi gyógyteái

Fűben, fában, 
vízben van 
az orvosság – Nem vegyszerek, valódi 
gyógyszerek Gyuri bácsi gyógyteái

Nem csak nőknek - 2015.12.22

Gyuri bácsi hazánkban a népi gyógyítás egyedüli örököse, gyerekként nyolc éven át tanult a nagymamájától. 87 évesen is kiváló egészségnek örvend, hangsúlyozza, 
hogy az egészség kulcsa a megelőzés 
és a rendszeres orvosi ellenőrzés. A prevenció kiváló eszközei lehetnek az általa javasolt gyógyteák, amelyekkel segíthetjük szervezetünk működését. Nyár végén Debrecenben tartott előadást, ahol lejegyeztük hasznos tanácsait.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Bükki füvesember„Hogy a gyógynövények mire képesek, azt egy 1907-ben Kolozsváron kiadott, gyógyszerészeknek szóló, magyar nyelven íródott egyetemi tankönyv jól mutatja, amelyben kétszáztizenháromféle, gyógynövényből készült gyógyszeren kívül semmi más nincs. Ma ezek helyett szintetikusan előállított gyógyszereket használunk, pedig a természet tálcán kínálja a megoldást. Az a probléma, hogy rengeteg vegyi anyagot fogyasztunk, lélegzünk be, kenünk magunkra, ehhez az emberi szervezet nincs hozzászokva. Van három méregtelenítő szervünk, de ezt a mennyiségű méreganyagot sajnos már nem képesek kitisztítani” – hívja fel a figyelmet Gyuri bácsi.
Méregtelenítés
Ezt az is bizonyítja, hogy az előadás előtt a gyógyítótól tanácsot kérők nagy része ízületi problémákra panaszkodott, ami, mint megtudtuk, szintén a ki nem ürített méreganyagok következménye: bekerülnek a véráramba, lerakódnak az ízületekbe, és porckopás, ízületi gyulladás jelentkezik. Az egyik legfontosabb tehát a méregtelenítő szerveink működésének segítése, akkor is, ha egészségesek vagyunk.
A gyermekláncfű, ezerjófű, mezei katáng, aranyvesszőfű, mind segít a májunknak kitisztítani a szervezetünket. A leghasznosabb az aranyvesszőfű, amely a máj-, epe-, és veseműködést is segíti. Heti egy csésze tea teljesen elég a máj és a vese működésének elősegítésére, amennyiben egészségesek vagyunk, ha már probléma van, akkor naponta kell használni a gyógyfüveket, és mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hiszen a májfunkciónkat csak ő tudja megállapítani.
Vesénk a másik méregtelenítő szervünk. Nagy probléma, hogy az idős emberek nem isznak elég folyadékot, hiszen ennek a szervünknek a víz a munkaeszköze. A működését elősegíti a nyírfalevéltea és a tejoltógalaj-tea, amelyeket korlátlan ideig lehet inni heti egy csészével. A mezei zsurlót és a csalánt nyolc hétig szabad napi rendszerességgel, utána szünetet kell tartani. Ha valakinek cisztája van, mezei zsurlóból kell dunsztkötést a vesére tenni éjszakára, a három centiméteres ciszta hat hét alatt elmúlik. „A teák ivására a legjobb módszer, hogy ha az egyik fajta tea elfogyott tizenhét hét alatt, akkor veszünk egy másikat, és azt isszuk. Váltogatjuk őket tizenhét hetenként. Mindegyikben más hatóanyag van, más szervre is hatnak” – javasolja Gyuri bácsi.




Szerző: Tóth Noémi

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Perspektivikus vízgazdálkodás nagy termésért és ...

A jó vízgazdálkodás minden gazdálkodónak elsődleges legyen! Főleg azoknak, akik termőterületén az átlagos éves ...