TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Időjárás: felhőszakadás és jégeső várható vasárnap, érkezik a lehűlés Magyarországra

Időjárás: felhőszakadás és jégeső várható vasárnap, érkezik a lehűlés Magyarországra

Időjárás - 2023.05.06

A szép szombatot csúnya vasárnap követi ezen a hétvégén. Az ország bizonyos tájain felhőszakadás, jégeső és erős széllökések várhatók, figyelmeztetést is kiadtak a meteorológusok.

Szombat estétől változóan felhős idő várható, hajnaltól az északi, északnyugati részeken csökken a felhőzet, és ott párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. Zápor, zivatar elszórtan alakulhat ki. A légmozgás többnyire mérsékelt marad – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Vasárnap reggeltől a többórás napsütés mellett hazánk délkeleti felén erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és főként azon a területen több helyen is kialakulhat zápor, zivatar. A csapadékgócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, északkeleten erős, viharos lökések is lehetnek, és zivatarok környezetében is előfordulhatnak viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között várható, de az északkeleti részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Figyelmeztető előrejelzést is kiadott az OMSZ Magyarország területére vasárnap éjfélig. Délután az ország északi harmadán (Kisalföld, Alpokalja, Komárom-Esztergom, Dunazug-hegyvidék, Északi-középhegység) elszórtan zivatarok kialakulása várható. Az intenzívebb zivatarokhoz északnyugaton helyenként rövid idő alatt 20–30 mm feletti csapadék, jégeső, illetve 60–70 km/h feletti szél is társulhat.

Késő délután, este az északnyugatról délkelet felé fejlődő zivataros csapadékgócok várhatóan átterjednek a Dunántúl középső tájai és az Alföld északi része fölé is, éjjel már a déli országrészben is lehet néhol zivatar.

Vasárnap elszórtan, nagyobb eséllyel az ország déli és keleti felében, alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez szélerősödés (50–70, egy-egy helyen esetleg >70 km/h), intenzív csapadék (>20–30, néhol esetleg >40 mm) és jégeső (jégméret 1-2, esetleg >2 cm) társulhat.(Fotó: Alicja/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május 7, vasárnap, felhőszakadás, jégeső, széllökések, lehűlés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bekebelezés, az osztatlan közös tulajdon felszámolása a ...

Ki és hogyan lehet ún. bekebelező? milyen jogi keretek között történik ez a folyamat? Erre is választ ad az ...