TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Időjárás: jönnek a fagyok és a havazások, de csütörtökön már túl leszünk a nehezén

Időjárás: jönnek a fagyok és a havazások, de csütörtökön már túl leszünk a nehezén

Időjárás - 2023.04.05

Kellemetlenül alakul eddig az április is, hiszen egyáltalán nem búcsúzhattunk el a hajnali fagyoktól, sőt csütörtökön még havazásra is lehet számítani. A nehezén viszont már alighanem túl leszünk ezzel.

Szerda estétől átmenetileg nagyobb területen kiderül az ég, eközben kelet felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely hajnaltól a keleti határ közelében vastagodni kezd. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél hajnalra a legtöbb helyen mérséklődik, de főként a Zemplén térségében és a Nyírségben élénk maradhat a légmozgás – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és 0 fok között várható, de a néhol ennél hidegebb is lehet.

Csütörtök reggeltől kelet felől tovább vastagszik a felhőzet, így egyre nagyobb területen erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg nyugat felé haladva több napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban az északkeleti megyékben fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. Megmaradó hó főként a Zemplénben lehet, síkvidéken Szabolcsban van rá legnagyobb esély. Az északi, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon és az északkeleti harmadban nagyobb területen megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északkeleti harmadban több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést is kiadott Magyarország területére csütörtök éjfélig. Délelőtt ugyanis északkelet felől egy tőlünk keletre elhelyezkedő ciklon csapadékzónája éri el az országot, amelynek hatására az északkeleti országrészben változó intenzitású havazás valószínű egészen péntek reggelig.

Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében (illetve Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, valamint a Bodrogközben) több cm-es, egyes forgatókönyvek alapján akár síkvidéken is 5 cm-t meghaladó friss, olvadozó hóréteg összejöhet péntek reggelig. A Zempléni-hegységben 10 cm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet.(Fotó: Rebecca Scholz/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, április 6, csütörtök, havazás, fagy
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Az élelmiszerek minősége forog kockán – Megalakult az ...

Tízből nyolc (82%) magyar szerint a termelők, azaz a gazdák, a növénytermesztők és az állattartók teremtik a ...