TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Időjárás: nem sokat látjuk a napot szerdán, de azért a kinti munkákhoz megfelelő lesz az idő

Időjárás: nem sokat látjuk a napot szerdán, de azért a kinti munkákhoz megfelelő lesz az idő

Időjárás - 2023.03.21

Csapadékra és nagyobb szélre nem kell számítani a hét harmadik napján, bár többnyire felhős lesz az ég. Kitekintünk Európa időjárására is, mezőgazdasági szempontból értékelve.

Kedd estétől általában gyengén felhős lesz az ég, majd az éjszaka második felétől nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami a Dunántúlon meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. Foltokban köd is képződhet. Mérsékelt marad a légmozgás – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Szerda reggeltől közepesen vagy gyengén felhős ég mellett többórás napsütés valószínű. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Az OMSZ nemzetközi agrometeorológiai helyzetképe szerint február 1. és március 17. között Európában a legsúlyosabb agrometeorológiai problémát a kevés eső okozta. Súlyos csapadékhiány van Spanyolország és Portugália déli részén, a talaj nagyon száraz. Spanyolország déli részén a nyári öntözést biztosító víztározók szintje is nagyon alacsony, ez pedig hatással lesz arra, hogy milyen növényeket vetnek tavasszal. Jó eséllyel a kukorica és a rizs helyett részben napraforgót fognak vetni a gazdák.

Olaszország északi és középső részein is tartós a csapadékhiány. Ennek ellenére az őszi vetések egyelőre jól fejlődnek, de sürgős csapadékra lenne szükség. Kisebb-nagyobb csapadékhiány Ausztriában, Romániában, Bulgáriában, Görögországban és Cipruson is fennáll, bár errefelé a nedvesség hiánya kevésbé kritikus, általában jó kondícióban vannak az őszi vetések.

Franciaországban, Németország déli részén és az Egyesült Királyságban a január közepe óta tartó csapadékhiány márciusban részben pótlódott. Németország keleti részén, Románia nyugati részén és Oroszország európai területének déli részén csapadéktöbblet van, ez kedvezően hat a mezőgazdaságra.(Fotó: Rudy és Peter Skitterians/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, március 22, szerda, tavasz, borult
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erdészeti támogatások 2024-ben

Telepítés, fásítás, ápolás, fiatalítás – pályázatok erdőgazdálkodók részére