TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Időjárás: jégeső várható, kiadhatják a piros riasztást is Magyarország egyes területeire

Időjárás: jégeső várható, kiadhatják a piros riasztást is Magyarország egyes területeire

Időjárás - 2023.06.23

Ahogy az lenni szokott, ha a rekkenő hőséget hirtelen lehűlés követi, akkor megnő a jégesők kialakulásának veszélye is. Pénteken és szombaton is kémlelnünk kell az eget.

Hirdetés

Pénteken késő délután egy nyugat felől érkező hidegfront mentén, illetve annak előterében országszerte kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok, köztük (legnagyobb valószínűséggel az ország déli felén) heves zivatarok (akár szupercellák) kialakulásához is.

A zivatarok várhatóan gyorsan rendszerbe szerveződnek majd, és az esti, éjszakai órákban fokozatosan kelet felé helyeződnek, miközben északnyugat felől stabilizálódik a légkör. A zivatarok várhatóan szombat reggelre északkelet felé távoznak – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatarok környezetében nagyméretű jégre (általában ~2-4 cm, helyenként >5 cm is), viharos, erősen viharos széllökésekre (jellemzően ~60-90 km/h, helyenként >90-100 km/h), illetve felhőszakadásra (>20-50 mm) is számítani kell.

Az időjárási helyzet, valamint a kritériumok teljesülése esetén főként a Dél-Dunántúlon van esély a pénteki nap folyamán a piros riasztás kiadására is.

Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Szombat reggeltől általában többórás napsütésre számíthatunk, de sok gomolyfelhő képződik, emellett a keleti területek fölé fátyolfelhők is sodródnak. A keleti országrészben elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása, a Dunántúlon elvétve fordulhat elő zápor.

Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Bodrogközben megerősödik, Sopron környékén viharos lökések is lehetnek. Emellett zivatar környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés, néhol akár viharos lökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között valószínű, de az északnyugati, nyugati tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet.(Fotó: Etienne Marais/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, június, szombat, lehűlés, jégeső, veszélyjelzés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

BuXa csomag – Pénztárcakímélő megoldás kalászosokban

Az őszi kalászosok gyomirtása a múlt év csapadékos időjárása miatt nagyon sok gazdaságban elmaradt. Ennek ...