TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Időjárás: jégeső várható, kiadhatják a piros riasztást is Magyarország egyes területeire

Időjárás: jégeső várható, kiadhatják a piros riasztást is Magyarország egyes területeire

Időjárás - 2023.06.23

Ahogy az lenni szokott, ha a rekkenő hőséget hirtelen lehűlés követi, akkor megnő a jégesők kialakulásának veszélye is. Pénteken és szombaton is kémlelnünk kell az eget.

Pénteken késő délután egy nyugat felől érkező hidegfront mentén, illetve annak előterében országszerte kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok, köztük (legnagyobb valószínűséggel az ország déli felén) heves zivatarok (akár szupercellák) kialakulásához is.

A zivatarok várhatóan gyorsan rendszerbe szerveződnek majd, és az esti, éjszakai órákban fokozatosan kelet felé helyeződnek, miközben északnyugat felől stabilizálódik a légkör. A zivatarok várhatóan szombat reggelre északkelet felé távoznak – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatarok környezetében nagyméretű jégre (általában ~2-4 cm, helyenként >5 cm is), viharos, erősen viharos széllökésekre (jellemzően ~60-90 km/h, helyenként >90-100 km/h), illetve felhőszakadásra (>20-50 mm) is számítani kell.

Az időjárási helyzet, valamint a kritériumok teljesülése esetén főként a Dél-Dunántúlon van esély a pénteki nap folyamán a piros riasztás kiadására is.

Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Szombat reggeltől általában többórás napsütésre számíthatunk, de sok gomolyfelhő képződik, emellett a keleti területek fölé fátyolfelhők is sodródnak. A keleti országrészben elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása, a Dunántúlon elvétve fordulhat elő zápor.

Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Bodrogközben megerősödik, Sopron környékén viharos lökések is lehetnek. Emellett zivatar környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés, néhol akár viharos lökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között valószínű, de az északnyugati, nyugati tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet.(Fotó: Etienne Marais/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, június, szombat, lehűlés, jégeső, veszélyjelzés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bodobács - Árt vagy használ a kertben?

Kora tavasztól késő őszig találkozhatunk az élénk piros, a kisgyermekek által olykor katicabogárnak hitt, fekete ...