TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Időjárás: van esély rá, hogy az eső nem rontja el teljesen a hétvégénket

Időjárás: van esély rá, hogy az eső nem rontja el teljesen a hétvégénket

Időjárás - 2023.06.15

A hét elején még úgy tűnt, hogy péntektől vasárnapig országosan várhatók esők, záporok, zivatarok. Most már elképzelhető, hogy legalább a vasárnap részben száraz és napos lesz.

Csütörtök estétől a gomolyfelhők feloszlanak, miközben a vastag felhőtakaró északabbra mozdul, így a keleti, délkeleti harmadban túlnyomóan borult, nyugatabbra derült vagy fátyolfelhős idő várható. Estétől a délkeleti, keleti határ felé közeledve növekvő eséllyel kezdhet szemerkélni az eső, másutt kicsi a csapadék esélye. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a derült nyugati tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Péntek reggeltől a vastag felhőzet kelet felé fokozatosan elvonul, de van esély arra, hogy az északkeleti csücsökben tartósan felhős marad az ég. Másutt általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett. A keleti, északkeleti határ felé haladva növekvő eséllyel lehet gyenge eső, emellett késő délutántól a Duna-Tisza közén előfordulhat zápor, zivatar, valamint a nyugati határra is besodródhatnak ilyen csapadékgócok. Több helyen megélénkülhet az északi, északnyugati szél, zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 27 fok között alakul, a legtovább felhős keleti határnál azonban 20 fok alatt is maradhat.

Vasárnap fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk, több felhő, illetve erőteljesebb gomolyfelhő-képződés keleten, északkeleten lehet. Arrafelé néhol valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél nagy területen élénk lesz. A hajnali minimum 10 és 17, a délutáni csúcsérték általában 22 és 28 fok között alakul.(Fotó: Manh Nguyen Hong/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, június, péntek, zápor, zivatar, melegedés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bemutatkozik a Robomow új, RKS-sorozata: még több öröm a ...

A Robomow két új, kisebb gyepfelületre tervezett RKS-modellel bővíti a már sikeres RK-sorozatát