TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
A BKT új abroncsa gondos anyaként dédelgeti a talajt

A BKT új abroncsa gondos anyaként dédelgeti a talajt

Gépesítés - 2023.05.06

Az IF technológiát alkalmazzák a BKT új abroncsainál, ami azt jelenti, hogy 20 százalékkal kisebb légnyomással is vezethetők, azonos terhelhetőség mellett. A gumik 2,3 méter átmérőig érhetők el.

A klímaváltozással a gazdákat érő kihívások is jelentősen megváltoznak. Ma már babusgatni, dédelgetni kell a talajokat, ügyelni arra, hogy csak a kellő mértékben bolygassák meg, és közben a nedvességtartalmát is szükséges megőrizni.

Ebben a küzdelemben a mezőgépgyártók és más mezőgazdasági termékek forgalmazói is partnerek. Az indiai központú BKT abroncsgyártó legújabb generációs gumijai például kifejezetten talajkímélő céllal lettek kifejlesztve, miközben természetesen a többi elvárt tulajdonságot is teljesítik.

A csúcstechnológiás abroncsok segítenek megelőzni a káros talajtömörödést, amelyet részben az okoz, hogy a gazdálkodás során használt erő- és munkagépek egyre testesebbek és nagyobb tömegűek. A hatékonyságot természetesen meg kell őrizni, és a digitalizáció, robotizáció, a precíziós gazdálkodás elveinek betartása mellett az olyan „tradicionális” termékek, mint a gumiabroncsok, ugyanígy segítséget nyújthatnak ebben.A BKT a talajszerkezet megóvása céljából fejlesztette ki azokat a gumijait, amelyek a 20 cm körüli középmély műveléshez is ideálisak. Ezek az AGRIMAX FORCE termékek, amelyek a betakarítás és közúti szállítás során is jól használhatók. Az IF technológiát alkalmazzák náluk, ez pedig azt jelenti, hogy 20 százalékkal kisebb légnyomással is vezethetők, azonos terhelhetőség mellett.

A 2,3 méter átmérőjű, gigantikus IF 750/75 R 46 abroncs is közéjük tartozik, amely nagytraktorokhoz való, és nemcsak kíméletes, de jó az öntisztulása, a kapaszkodóképessége, kényelmes vezetési élményt kínál, ráadásul az üzemanyagfogyasztás csökkentéséhez is hozzájárul.Címkék: gumiabroncs, mezőgazdaság, bkt, talajkímélő, nagytraktor, szállítás, betakarítás, öntisztulás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ösvényen a hucul – Avagy egy kiváló fajta lehetőségei a ...

Készséges, biztonságos, szívós, szerény igényű, nyugodt idegrendszerű, kitartó. Mások szerint viszont makacs, ...