TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Jó hír: hamarosan új munkagép jelenik meg a Lemken kínálatában

Jó hír: hamarosan új munkagép jelenik meg a Lemken kínálatában

Gépesítés - 2023.04.15

Fontos termék lesz a Lemken kínálatában a német gyártó új gyomfésűje, amelyről egyre több információ szivárog ki. Egy továbbra is biztos: csak a 2024-es szezontól válik elérhetővé.

A német Lemken a közelmúltban éles fordulatot vett a termékportfólióját tekintve, ami a környezetkímélő, fenntartható gazdálkodáshoz szükséges munkagépek nagyobb számban való megjelenését jelenti.

Efelé mutatott már a holland Steketee 2018-as felvásárlása is (a cég az intelligens, kameravezérelt mechanikai gyomirtás specialistája), de a novemberi párizsi SIMA mezőgazdasági szakkiállításon is okoztak ezzel kapcsolatban meglepetést. Az AgrárUnió is hírt adott akkor egy készülő gépújdonságukról, amelyről most újabb információk derültek ki a Hanki-Ker Kft. jóvoltából.

A Lemken egy gyomfésűt mutatott be a francia fővárosban, egyelőre fekete színben, fehér matricázással, a munkagép ugyanis prototípus fázisban van, és csak 2024-ben kerül piacra. De hiánypótló lesz, ugyanis a vetés után, illetve a Steketee gépek használata előtt (amelyekhez megfelelő növényméretre van szükség) létezik egy lyuk a termékkínálatban, és ezt a gyomfésűnek kell majd betöltenie.Az eszköz közvetlenül vetés után használható mechanikus gyomirtásra. Jelenleg egy 9 méter munkaszélességű változatban létezik, 31,25 mm-es fogtávolsággal és hidraulikus talajnyomás-szabályozással (foganként egy munkahenger). A fogak opcionálisan karbidheggyel, extra tartós kivitelben is elérhetők. A 6 méteres verzió is jövőre kerül piacra, utána pedig a tervek szerint nagyobb munkaszélességek következnek.

A gyomfésű alapvető feladata a gyomritkítás, illetve a talajszellőztetés, mégpedig a felső talajréteg lazításával, de a műtrágya bekeverésére is alkalmas. A gép szárnyai természetesen összecsukhatók, hogy a közúti szállításnál se okozzon problémát a szélesség. A gyártó úgy kalkulál, hogy 10 darab prototípust tesztel ebben az évben.

Címkék: lemken, munkagép, újdonság, sima, kiállítás, steketee, gyomfésű, 2024
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell! ...

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó ...