TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Praktikus szállítókocsival bővíti kínálatát a Krone, immár merev oldalfallal is elérhető egy népszerű terméke

Praktikus szállítókocsival bővíti kínálatát a Krone, immár merev oldalfallal is elérhető egy népszerű terméke

Gépesítés - 2023.03.21

A GX univerzális szállítókocsi új változatával rukkolt elő a Krone. A német gyártó a merev oldalfalú verzióval a szántóföldi és zöldségszektorban dolgozó ügyfelek növekvő keresletére válaszol.

A német Krone vállalatot a szálastakarmány-betakarítás specialistájának szokták nevezni. Nem véletlenül, hiszen ezen a téren teljes termékpalettát kínál a gazdáknak a kaszáktól a körbálázókon és nagybálázókon keresztül a rendfelszedőkig, rendképzőkig és rendsodrókig.

Természetesen folyamatosan újdonságokat is hoznak a piacra, legutóbb is ilyen hírrel szolgált a cég magyarországi importőre, a Valkon Kft. A Krone ugyanis bemutatta a GX univerzális szállítókocsi új változatát, így immár merev oldalfallal is kínálja a hidraulikusan mozgatható, teleszkóposan bővíthető rakterű szállítókocsi változataként. A kocsi magas szintű kényelmet és nagyobb teherbírást biztosít.

Praktikus szállítókocsival bővíti kínálatát a Krone, immár merev oldalfallal is elérhető egy népszerű terméke

Fotók: Krone

A merev oldalfalak pozitív hatása a közel 600 kilogrammos önsúlycsökkenés. Az egybefüggő felépítménynek köszönhetően az elülső és a hátsó fal is rögzített a magasban, a hátsó fal a hidraulikusan változtatható oldalfalakkal ellátott géphez képest még kicsit messzebbre is nyílik. Ez leegyszerűsíti a hátulról történő berakodást a kocsiba, például raklapok vagy szalmabálák berakodásakor.

A szabadalmaztatott egyrészes vázkoncepció és a lekerekített sárvédők minimálisra csökkentik a lerakódást a járművön. Nagyon sima felületüknek köszönhetően az oldalfalat képező FRP panelek minimális súrlódási ellenállást eredményeznek a kirakodás során. A mozgatható, átlátszó elülső falnak köszönhetően a traktorvezető jól beláthat a rakodótérbe.

Praktikus szállítókocsival bővíti kínálatát a Krone, immár merev oldalfallal is elérhető egy népszerű terméke

Az erős és rendkívüli mértékben terhelhető szállítószalag előre és hátrafelé is mozoghat; mivel folyamatosan feszített, üresen is nyugodt járású marad. Rugalmasságának köszönhetően a szalag mindig különösen kíméletes rakodást garantál, még akkor is, ha sérülékeny termények, például burgonya vagy különféle zöldségfélék kerülnek a rakodótérre.

Az új GX szállítókocsi rendelkezik az innovatív és DLG-ezüstéremmel kitüntetett Krone ExactUnload rendszerrel is, amely lehetővé teszi a rakomány adott úthosszon történő lerakását. Ha például új silót kell létrehozni, a kocsi kezelője egyszerűen megadhatja a kívánt kirakodási úthosszt. A gép önállóan szabályozza a kirakodási sebességet, és alkalmazkodik a traktor menetsebességéhez. A megadott hossz elérése után a kocsi teljesen üres.Címkék: krone, újdonság, szálastakarmány, szállítókocsi, merev oldalfal, valkon kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Becőritkító kártevők repcében – Védekezés a fénybogarak, ...

A repce a kártevők közismerten kedvelt célpontja, ezért termesztését a rovarkártétellel szembeni védekezések sora ...