A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max

Merész húzás a Fendttől, ennek a márka magyar rajongói is örülhetnek

Merész húzás a Fendttől, ennek a márka magyar rajongói is örülhetnek

Gépesítés - 2023.03.17

Mostantól egy helyen összpontosul a német Fendt márka teljes termékcsaládjának bevezetése, az AXIÁL Kft. új céget hozott létre ezzel a céllal, elképesztően széles gépválasztékkal.

Merész húzás a Fendttől, ennek a márka magyar rajongói is örülhetnek


Új cég jelent meg nemrég a magyarországi mezőgépkereskedelemben, bár az AgroVario Kft.-t egytől egyig rutinos képviselők és más szakemberek alkotják. A vállalkozást az AXIÁL Kft. hozta létre (75 százalékos részesedéssel), azzal a céllal, hogy – mint a név is sugallja – egy helyen összpontosíthassa a Fendt márka teljes termékcsaládjának bevezetését.

Az AgroVario Kft. szinte mindent kínál a kombájnoktól a bálázókon és más zöldsorgépeken át az önjáró permetezőkig, a „zsíros falatnak” számító traktorok kizárólagos értékesítési joga azonban megmaradt az AXIÁL Kft.-n belül.

Az új cég nagy lendülettel vágott bele a kereskedésbe, tartalmas és informatív anyagokkal megtámogatva azt a weboldalán. Legutóbb például a Fendt rendterítőkre és rendképzőkre hívta fel a magyar gazdák figyelmét, mint a minőségi, tiszta takarmány fontos „hozzávalóira”.Az anyavállalat AGCO Csoport a jónevű Fella termékeire alapozva folytat fejlesztést ebben a szegmensben, így születtek meg a rendterítők is, amelyek a Fendt kínálatában 4,3 méter munkaszélességtől egészen 12,7 méterig érhetők el.

Közéjük tartozik a 8,6 méter munkaszélességű Twister 8606 DN modell is, amely szállítási helyzetbe való állításkor mechanikusan megszünteti a rotorok hajtását. Ez abban is segít, hogy a táblavégi fordulóknál a munkagép akkor sem kap bele a talajba, ha fordulás közben imbolyog a traktor, tehát tisztább marad a takarmány.

A Fendt rendképzői pedig többféle rotorkialakítással érhetők el, mégpedig egyrotoros, kétrotoros és négyrotoros kivitelben, 3,2-től 14 méteres munkaszélességig. Ezek a robusztus, erős kialakítású Former modellek, amelyek jól igazíthatók a különböző talajadottságokhoz, ezáltal egyenetlen terepen is kiváló munkát végeznek, például a kardános rotorfelfüggesztésnek köszönhetően.
Címkék: fendt, zöldsor, munkagépek, kombájnok, traktorok, axiál, új forgalmazó, magyarország, agrovario

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...