TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Élesben: így teljesít a 6 méteres Pöttinger Terrasem mulcsvetőgép Bács-Kiskunban

Élesben: így teljesít a 6 méteres Pöttinger Terrasem mulcsvetőgép Bács-Kiskunban

Gépesítés - 2023.03.12

Tesztvideókat bemutató rovatunkban ezúttal az Agrotec Magyarország által forgalmazott Pöttinger Terrasem V6000D új generációs mulcsvetőgépet járjuk körbe, amelyet a Bács-Kiskun megyei Szalkszentmártonban tettek alaposan próbára.

Az Agrotec Magyarország a hazai agrárium egyik nagy szereplője, annak ellenére, hogy csupán 2013-ban kezdte meg működését a cseh Agrotec Group leányvállalataként. Leginkább a New Holland gépeikről ismertek, de forgalmaznak egyebek mellett Pöttinger talajművelő és vetőgépeket, valamint szálastakarmány-kezelő gépeket is.

Az egyik Terrasem V6000D mulcsvetőgépük így került a Bács-Kiskun megyei Szalkszentmártonba, Tóth János gazdaságába, ahol alapos próbának vetették alá. A bemutatót az Agrotec Magyarország munkatársa, Forró Péter munkagép termékmenedzser tartotta.

A 6 méter munkaszéleségű gép a korábbi C6-os mulcsvetőgép továbbfejlesztett változata, amely természetesen megtartotta elődje jó tulajdonságait, de azért komoly ráncfelvarráson is keresztülesett.Átalakult például a talajmunkát végző rövidtárcsasor, V elrendezést kapott, vagyis az első sor egyik fele jobbra, a másik balra néz, a második sorban pedig ennek az ellentétét láthatjuk, és ez garantálja, hogy munka közben nem tör ki a vetőgép. A 90 cm átmérőjű, AS profilú gumikkal felszerelt tömörítő keréksor ofszet elrendezésű, 15 cm-es eltolással. A vetőgép vonuláskor is ezekből használ kettőt.

Megújult a vetőegység is, mechanikus vetésmélység-állítás helyett immár hidraulikus megoldást láthatunk, három munkahengerrel. A csoroszlyanyomás akár 120 kg-ig növelhető, ennél nagyobb aligha van a piacon.

Az IDS (Intelligent Distribution System) névre hallgató magelosztó fejnél az összes sorhoz menő cső sorelzáróval van felszerelve, így a vetőgép igény szerint bárhol tud művelőnyomot hagyni. Új a magadagoló rendszer is, teljesen elektromos meghajtású és vezérlésű egység, amelynél nincs szükség áttételekre a fordulatszám változtatásához.

Fontos módosítás, hogy a Terrasemről lekerültek a vetőmagtartály utólagos, 1000 literes magasításához alkalmazható elemek, azaz immár a vásárláskor kell eldönteni, hogy a 3600 literes alaptartályt, vagy a 4700 literes változatot kéri-e a partner, az utóbbi nyilván nagyobb területteljesítményt tesz lehetővé.

További részletek a videóban:Címkék: agrotec, magyarország, mulcsvetőgép, tesztvideó, pöttinger, tárcsasor, csoroszlyanyomás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hogyan lesz idén diónk

A dióburok-fúrólégy károsítása egyre nagyobb problémát jelent a kiskertekben is. A karácsonyi diós bejgli került ...