TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Hatékony kaszálás széles fronton

Hatékony kaszálás széles fronton

Gépesítés - 2023.02.20

EasyCut F 400 Fold és EasyCut 400 CR: A Krone két új négy méter munkaszélességű frontkaszája

A 2019-ben bemutatott, egyedülálló és szabadalmaztatott összecsukható kaszatesttel rendelkező EasyCut F 400 CV Fold kaszát alapul véve a Krone most további két új, négy méter munkaszélességű modellt kínál. Alternatív lehetőségként most már rendelkezésre áll az EasyCut F 400 Fold frontkasza, szársértő nélkül rendképző csigával és az EasyCut F 400 CR merev kaszatesttel és integrált hengeres szársértővel (CR = Conditioner Roller). Mindkét frontkaszát maximális teljesítményre tervezték, a lehető legnagyobb átfedéssel hármas kaszakombinációkhoz. Ezenkívül az EasyCut F 400 Fold a napi friss takarmány kaszálására is tökéletesen megfelelő. Az EasyCut F 400 CR modellel a Krone ismét hangsúlyozza, hogy takarmánybetakarítási specialista, és kifejezetten a lucerna exportpiacra bővíti a kínálatot.

Hatékony kaszálás széles fronton

Alternatív megoldásként rendképző csigával

Az EasyCut F 400 Fold kasza esetében a Krone a BiG M rendképző csigáival és az EasyCut B 950 Collect hármas kaszakombinációval szerzett sok éves tapasztalatát és a szabadalmaztatott összecsukható kaszatestet egyesíti.

A 45 cm átmérőjű csiga egy rendet képezve megbízhatóan rakja le a betakarított takarmányt az egyre nagyobb traktorok gumiabroncsai közé. A rend szélessége állítható. A kíméletesen kezelt takarmány így tiszta marad!

A négy méteres frontkasza nagyobb teljesítménye egyértelműen megmutatkozik a napi zöldtakarmány összegyűjtésekor, különösen Krone rakodókocsival kombinálva. A vezetőülésből hidraulikusan és kényelmesen, lengő hajtáson keresztül összecsukható kaszatest is ideálisnak bizonyul ebben az esetben, mert a három méter alatti szállítási szélességnél a járműkombináció nem csak a közúton vezethető biztonságosan, hanem a szűk pajtabejáratokon keresztül és a keskeny etetőasztalokra történő kirakodáskor is könnyen manőverezhető.

Hatékony kaszálás széles fronton

Csíkmentesen teljes szélességben

A hármas kaszakombinációk részeként mindkét EasyCut F 400 modell biztosítja a lehetséges munkaszélesség maximális kihasználását. Például az EasyCut B 1000 modellel kombinálva maximálisan 57 cm-es átfedés mellett oldalanként több mint tíz méteres munkaszélesség érhető el. Az eredmény: csíkmentes kaszálás minden körülmények között. A kaszatest hidraulikus tehermentesítése, amely az alapfelszereltséghez tartozik és kényelmesen állítható a traktor vezetőfülkéjéből, a lehető legjobb takarmányminőséget és optimális talajkövetést biztosít. A SafeCut és SmartCut rendszerrel felszerelt, jól bevált EasyCut kaszatest szintén első osztályú kaszálást biztosít.

Hatékony kaszálás széles fronton

Tökéletes feltárás

A Krone az EasyCut F 400 CR modellel kifejezetten hangsúlyozza globális orientációját. Ez a frontkasza merev kaszatesttel és az alapfelszereltséghez tartozó, 25 cm átmérőjű profilozott poliuretán hengerekből készült szársértővel rendelkezik. Krone M-hengerek is választhatók, amelyek rendkívül robusztus acélhengereikkel intenzíven és egyben kíméletesen tárják fel a takarmányt. Ezzel elkerülhetők a töredezésből adódó veszteségek és felgyorsítható a száradási folyamat.

Az EasyCut F 400 CR ideális lucernát termesztő nagyméretű gazdaságokhoz, amelyek például az Egyesült Államokban és Ausztráliában találhatók. Ott a frontkasza kombinálható vontatott kaszákkal, mint például az EasyCut TC 400 vagy 500. A még nagyobb területi teljesítmény érdekében ezek a hátsó kaszák az EasyCut TC Connect kapcsolókerettel is összekapcsolhatók. Az EasyCut F 400 CR modellel kombinálva maximális területi lefedettség érhető el, amely nemcsak a legjobb takarmány-minőséget eredményezi, hanem a talajt is kíméli.

Összegzés: Az új EasyCut F 400 Fold és EasyCut F 400 CR kaszákkal a Krone újabb két modellel bővíti a négy méteres frontkaszák egyedülálló termékpalettáját, és ismét bebizonyítja, hogy bármilyen munkakörülményre tud megfelelő megoldást kínálni. A négy méteres frontkaszák további lépést jelentenek a még nagyobb munkaszélesség és ennek következtében a jobb takarmányminőséggel párosuló még nagyobb területi teljesítmény felé.

Hatékony kaszálás széles fronton

Címkék: frontkasza, krone, easycut
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szántóföldi gazdálkodás – Szántsunk vagy ne szántsunk?

Évtizedekkel ezelőtt az amerikai kontinensen jelent meg és mára a tengeren túlon teljesen elterjedt a forgatás ...