A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Új eszköz ultrasekély műveléshez a Sky kínálatában

Gépesítés - 2022.11.25

A francia gyártó új, kapákkal felszerelt talajművelő eszköze 2–5 cm mélységű megmunkáláshoz ideális, az óriási átömlési keresztmetszet nagy munkasebességet tesz lehetővé.

Új eszköz ultrasekély műveléshez a Sky kínálatában


A SKY Agriculture az 1936-ban alapított francia Sulky-Burel csoport ágazataként jött létre 2013-ban. A minimum tillage művelési rendszerre és a direktvetésre helyezik a hangsúlyt, ilyen gépekkel igyekeznek ellátni a gazdákat.

A Methys nevű tárcsás szántóföldi kultivátort néhány éve mutatták be, most pedig elkészült a kapás verzió, amely a Methys PCS nevet viseli (a PCS rövidítés a Precision Cultivating System rövidítést takarja). A jellegzetes élénkzöld-sötétszürke színre festett munkagép egyelőre 6 és 8 méteres vontatott változatokban elérhető, de a közeli jövőben 3–6 méteres függesztett modellek is kaphatók lesznek.

Az újdonság a novemberi párizsi SIMA szakkiállításon, hazai környezetben mutatkozott be. A kiállított verzió 7 sorban elhelyezett kapákból állt, és a tárcsás géphez hasonlóan ezt is az ultrasekély (2–5 cm mélységű) műveléshez fejlesztették ki. Leghátul 3 sornyi rugós boronaegység található (a fogak 12 mm vastagok), ezek teljesen letakarítják a földet a kiszedett növények gyökérzetéről, így azok könnyebben és gyorsabban elszáradnak a napon.

A gerendelymagasság 750 mm, ami kiváló átömlési keresztmetszetet jelent, így a kultivátor eltömődés-mentesen dolgozhat nagyobb munkasebesség mellett is. A lúdtalpkapák szélessége 260 mm. A megfelelő talajkövetésről 12 darab kerék gondoskodik. A jelenleg kéttagú gépcsalád 2023 őszén bővül kisebb modellekkel.


Címkék: sky, kapák, kultivátor, sima, ultrasekély művelés

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...