TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Fendt 700 Vario Gen7 bemutatót tartott az AXIÁL a DrivingCampen

Fendt 700 Vario Gen7 bemutatót tartott az AXIÁL a DrivingCampen

Gépesítés - 2022.11.16

2022. november 14-én, hétfőn került sor a magyarországi AXIÁL-partnereknek bemutatásra a Fendt újdonsága, a hetedik generációs 700 Vario széria. Az esemény helyszínéül a zsámbéki DrivingCamp szolgált

A program délelőtt 10 órakor vette kezdetét, először Pintér Zsolt az AXIÁL Kft. ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, majd Nagy Róbert termékmenedzser és Christoff Bär gyári mérnök tartott prezentációt a Fendt 700 Vario Gen7 szériáról, melynek két típusát meg is tekinthették a helyszínen. Egy kellemes ebéd után izgalmas programponttal zárult a rendezvény, kis csoportokra bontott személyautós vezetési tréningen vehettek részt a DrivingCamp pályáján azok, akik regisztráltak rá.

A párizsi SIMA kiállításon „180-280 LE traktorok” kategóriában „Farm Machine 2023” és bolognai EIMA kiállításon „Tractor of the Year 2023” termékversenydíjat nyert erőgép a 2023. január 25-28. napokon, a budapesti Hungexpon megrendezésre kerülő AgrárgépShow kiállításon is látható lesz.

A Fendt 700 Vario Gen7 szériáról

A Fendt 700 Vario széria hetedik generációjával a Fendt egy teljesen új fejlesztéssel jelentkezik, és egyúttal a sokoldalú felhasználáshoz a teljesítményspektrumot 300 lóerőig is kiterjeszti. A 7,5 liter lökettérfogatú 6 hengeres AGCO Power motort teljesen újratervezték e teljesítménytartományhoz. Ezenkívül karbantartásmentes hidraulikus szelepemelőtőkék kerültek beépítésre a motorba. A motor és a hozzá illeszkedő Vario sebességváltó alkotja az egy menettartománnyal rendelkező Fendt VarioDrive hajtásláncot. A hajtáslánc kiküszöböli a kézi váltás szükségességét a terep és a közút közötti váltáskor. A VarioDrive egyik előnye az intelligens vezérlésű összkerékhajtás.

A Fendt iD innovatív, alacsony fordulatszámú hajtás-koncepció már ismert a nagy traktorok révén. A fő működési fordulatszámtartományban a motor fordulatszáma csendes 1400 és 1700 fordulat/perc között van. Az új Fendt 726 és 728 Vario már 1450 fordulat/percnél eléri a 60 km/h-s végsebességet.

A 15 tonnáig terjedő megengedett össztömeg lehetővé teszi a traktor nehéz vontatóként való használatát is.

Az exkluzív Concentric Air System (CAS) ventilátor és hűtőrendszer a Fendt 1000 Vario modellből ismert, és következetesen az alacsony fordulatszámra, a kompakt felépítésre és az üzemanyag-hatékonyságra lett tervezve.

A teljesen integrált Fendt VarioGrip abroncsnyomás-szabályozó rendszer növeli a talajjal érintkező felületet és akár nyolc százalékkal növeli a vonóerőt.

A Fendt 700 Vario új generációjában a traktor és a munkagépek kezelése egyszerűen és egyénre szabottan történik a multifunkciós joystick és az opcionális 3L joystick segítségével a FendtONE fedélzeti rendszerben.

Egyéb intelligens funkciók:

  • Fendt Contour Assistant
  • Fendt szakaszvezérlés (SC)
  • Automatizált fordulásmenedzsment Fendt TI Headland
  • Automatikus fordulás a Fendt TI Turn Assistant segítségével
  • Csatlakoztathatóság a Fendt Connect telemetriai csomaggal

A vezetőfülke légszűrő rendszere most először opcionálisan, gyárilag is átalakítható az EN15695-ös uniós szabvány szerinti 4-es védelmi kategóriára. A 4. védelmi kategóriájú rendszer megvédi a járművezetőt a portól, a folyékony növényvédő szerektől és azok gőzeitől.

A vezetőülés új generációját is megálmodta a Fendt. A változó járművezetők személyre szabott ülésprofilokat hozhatnak létre a terminálban, és egy kattintással aktiválhatják azokat.

Akár 220 liter szállítási kapacitás, moduláris felépítés (amely lehetővé teszi a szokásos vagy a hatékony, szivárgásmentes FFC hidraulikus csatlakozók használatát), valamint akár öt csatlakozó hátul, akár kettő elől és akár három középen - ezek a Fendt 700 Vario nagy teljesítményű hidraulikájának megkülönböztető jegyei.

A hátsó emelőmű új tehermentesítő vezérlése a munkagép súlyát arányosan a traktor hátsó tengelyére helyezi át, ezáltal növeli a vonóerőt és javítja a hatékonyságot.

További információ a szériáról IDE kattintva érhető el!

Címkék: fendt 700 vario gen7, fendt, traktor, axiál kft., eima, vario
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Itt a tavasz, kezdődhet újra a tömegtakarmányok tartósítása! – ...

Egy újszerű szemlélet szerint a nyári TMR-ben célszerűbb többet használni az olyan szenázsokat, mint a lucerna, rozs ...