TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Vadonatúj érintőképernyős monitor kerül a Maxxum és Puma traktorokba

Vadonatúj érintőképernyős monitor kerül a Maxxum és Puma traktorokba

Gépesítés - 2022.11.08

Új érintőképernyős monitort fejlesztett ki a Trimble a Case IH segítségével, a gyorsabb és több memóriát kínáló termékek jövőre már bekerülnek a Maxxum és Puma traktorokba.

Az 1978-ban alapított Trimble termékei a magyar mezőgazdasági termelők előtt sem ismeretlenek. Az amerikai vállalat helymeghatározásra és korrekcióra alkalmas GPS/GNSS technológiája óriási segítséget jelent az agrárium szereplőinek, hiszen az ezzel végrehajtott munkaműveletek, valamint adatátvitelek és -elemzések igen hatékony gazdálkodást tesznek lehetővé.

Fontos előny, hogy univerzálisan felszerelhetők lényegében bármilyen traktorra és munkagépre, de az egyes márkák ma már nem ritkán speciális együttműködéseket is kötnek a gyártóval. Így adhatunk most hírt a Case IH és a Trimble kooperációjáról, amely egy új érintőképernyős monitor létrehozására irányult.

Vadonatúj érintőképernyős monitor kerül a Maxxum és Puma traktorokba

A terméket 2023-ban helyezik piacra, és az AFS Pro 700 Plus 12″ nevet kapta, amiből az utóbbi szám természetesen a képernyő colban mért átmérőjére utal. Azok a vásárlók automatikusan megkapják, akik Case IH Maxxum, illetve Puma 150–175 traktorokat vásárolnak (Multi-controller és CVXDrive verziókat), hiszen ezekbe alapból ilyen monitorok kerülnek.

Milyen előnyöket kínálnak? Az ígéret szerint nemcsak gyorsabb működésre képesek, de több memóriával is rendelkeznek, ami értelemszerűen bővíti a felhasználási lehetőséget. Nagyobb a felbontás is, ezáltal munka közben is kiválóan látható a képernyőn megjelenített információ, különösen azért, mert javítottak a tükröződés elleni védelmen is. Fontos, hogy akár négy külső kamerával is összekapcsolható.

Az érintőképernyős monitor természetesen ISOBUS-kompatibilis, és akár a Multi-controller kartámaszra is felszerelhető. A táblavégi fordulók adatai is eltárolhatók benne, így ez a művelet is automatikusan ismétlődővé válhat általa.

Címkék: trimble, Case IH, traktor, érintőképernyő, monitor, kartámasz
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A sebesség minden, csak nem állandó

Maximalizálja körforgója potenciálját