TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Dalbo eladva

Dalbo eladva

Gépesítés - 2022.10.29

A dán Dalbo mezőgépgyártó cég Magyarországon is jól ismert a hengereiről, valamint magágykészítő, illetve szántóföldi kultivátorairól. A kék márkánál most óriási változások történtek, új gazdára lelt egy olasz vállalat személyében.

A Dalbo még 1948-ban jött létre, és eleinte pótkocsikra szakosodtak, de aztán rájöttek, hogy rohamléptekben szélesíteniük kell a kínálatukat. Hamarosan megjelentek a hengereik is a piacon, amelyek mind a mai napig a termékskálájuk legismertebb elemeit jelentik, hiszen ezen a téren Európa három legnagyobb gyártója közt szerepelnek.

Alighanem ez tetszhetett meg az olasz Persefonénak, amely felvásárolta a munkagépei 15 százalékát Dániában eladó, 85 százalékát pedig exportra értékesítő cégnek. A vevő egészen pontosan az olasz Alcedo SGR SpA, hiszen annak a tulajdonában van az említett Persefone Srl. Szintén az Alcedóhoz tartoznak a BreviAgri és AgriMaster márkák, amelyek Magyarországon talán kevésbé ismertek.

A Dalbo menedzsmentje egyelőre nem változik, és a központ is marad Dániában. A cég közleménye szerint a felvásárlás új lehetőséget teremt arra, hogy növeljék beruházásaikat a fejlesztés, gyártás és digitalizáció terén. A Dalbo néhány éve kezdte el a külső befektetők bevonását, így került a köreikbe a szintén dán Anja és Poul Plougmann is, akik kifejezetten a kis- és középvállalkozások anyagi megsegítésére, működésük optimalizálására és modernizálására szakosodtak.

A korábban a Legónál is vezető pozíciót betöltő Poul Plougmann előtt az a Carsten Abel kezdte el a Dalbo „felpörgetését”, aki a Mercedes-Benznél szerzett értékes munkatapasztalatokat. Az olasz Persefone Srl, illetve rajta keresztül az Alcedo eddig olyan cégekbe fektettek be, amelyekben nagy növekedési potenciál van, és ezek alapján tehát a dán mezőgépgyártóban is fantáziát látnak.

 

 

Címkék: Olaszország, Dánia, felvásárlás, mezőgépgyártó , Dalbo, Persefone
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Nagy István: a sikeres agrártermelés alap-ja a minőségi vetőmag

Vetőmag nélkül nincs élelmiszer-termelés, a hazai vetőmagszektor nemzetstratégiai  jelentőségű ágazat, ...