TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 388,81000
USD: 359,44000
CHF: 407,67000
GBP: 454,94000
Hirdetés
Két új Farmall A traktor a Case IH-tól

Két új Farmall A traktor a Case IH-tól

Gépesítés - 2022.10.12

A 90 lóerős Farmall 90 A-val és a 100 lovas Farmall 100 A-val bővíti az IH a Farmall A sorozatot.

Hirdetés

A robusztus és sokoldalú traktorokat kis- és közepes méretű vegyes gazdaságok és kisgazdaságok számára fejlesztették ki, magas termelékenység, kényelem és könnyű manőverezhetőség jellemzi őket. Ideálisak széna, szalma és egyéb takarmány betakarításához, vetéshez, permetezéshez, trágyázáshoz, könnyű talajműveléshez, szállításhoz, de jól használhatók az állattenyésztésben is.

A közös fecskendezéssel és hengerenként négy szeleppel az új, 3,6 literes FPT F5 négyhengeres motor nagyon gyorsan reagál, alacsonyabb fordulatszámon is nagy nyomatékot biztosít. Ereje ellenére az FPT F5 üzemanyagtakarékos. A százharminc literesre növelt üzemanyag- és 14,4 literesre bővített AdBlue tartályok több üzemidőt biztosítanak. A 600 órás karbantartási időközöket pedig úgy tervezték, hogy minimalizálják az állásidőt és a karbantartási költségeket.

A motor másik kulcsfontosságú jellemzője a rendkívül hatékony és karbantartást nem igénylő kipufogógáz-utókezelő. A Compact Hi-eSCR2 kibocsátáscsökkentési technológia nem igényel sem szűrőcserét, sem mechanikai tisztítást. A rendkívül hatékony rendszer tartalmaz egy dízel oxidációs katalizátort (DOC), egy dízel részecskeszűrőt (DPF) és egy szelektív katalizátorrendszert (SCR), amely nagyon kompakt, köszönhetően a tíz százaléknál kisebb kipufogógáz-visszavezetési sebességnek (EGR).

Az erőátvitel mindkét modellen egy egyszerű, hatékony, megbízható és tartós mechanikus sebességváltóval történik, a négy sebességfokozat pontosan a megfelelő tempót biztosítja az adott feladathoz.

A Farmall 90 A és 100 A modellek összkerékhajtással, elektrohidraulikus differenciálzárral rendelkezik, a tárcsafékek pedig erős fékteljesítményt biztosítanak. Az összkerékhajtás automatikus aktiválása a fékezés során szintén alapfelszereltség a teljesítmény, a stabilitás és a biztonság további javítása érdekében. Az új Farmall A modellek sokoldalúságának további növeléséért a hátsó hidraulika 4400 kg maximális emelési kapacitást kínál. A Case IH Lift-O-Matic™ rendszer lehetővé teszi a szerszámok gyors emelését és leengedését. A traktorok önmoduláló, független elektrohidraulikus háromfokozatú TLT-vel (540/540E/1000), ECO és menetsebesség-opciókkal is rendelkeznek.

Mindkét új Farmall A modell felszerelhető rakodókonzolokkal és a hozzájuk tartozó hidraulikával, ezért opcionálisan gyárilag kompatibilisek a Case IH homlokrakodó termékcsaláddal. Az új Farmall A traktorok ideális rakodógépe a Case IH L3815A. Egyszerű plug-and-play konstrukcióval, akár 3,8 m-es emelési magassággal, 1922 kg-os maximális terhelhetőséggel rendelkezik, így ideális az általános kezelési munkákhoz.

A gyártó szerint a járművezetők számára előnyös az új, négyoszlopos, síkpadlós fülke, amely széles lépcsőkön keresztül könnyen megközelíthető. A belső tér nagy helyet kínál, a légkondicionálás alapfelszereltségként biztosított, a maximális zajszint pedig 77 decibel. Az opcionális tetőablakot kiszélesítették a felfelé irányuló láthatóság javítása érdekében, míg a 320°-os betekintési szög kiváló, körkörös kilátást biztosít – tökéletes a szűk területeken végzett munkához. Minden kezelőszerv a vezető jobb oldalán elhelyezett, könnyen elérhető kezelőpanelen található. A légrugós ülés optimalizálja a menetkényelmet, továbbá az USB-aljzat és a telefontartó szintén alapfelszereltség.

 

 
Forrás: agrartechnikonline.de

Címkék: traktor, Case IH, bővítés, Case Farmall
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mezőgazdasági inputok forgalma – Kevesebb műtrágya és gép, több ...

Az egy évvel korábbi azonos időszakban forgalmazott volumenhez képest 13 százalékkal kevesebb műtrágya került a ...