TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Traktorpremier: bemutatkozik a New Holland új, szűkített nyomtávú szériája

Traktorpremier: bemutatkozik a New Holland új, szűkített nyomtávú szériája

Traktorok - 2022.07.28

A New Holland ültetvényre szánt, szűkített nyomtávú erőgépei nagy népszerűségnek örvendenek a hazai ültetvényes- és szőlősgazdák körében is.

Nem véletlenül, hiszen ezeket a gépeket kimondottan ilyen körülmények közé tervezték és fejlesztették, specializálva vonóerőben, méretben és kialakításban egyaránt. A New Holland ültetvényes traktorszériájának magyarországi legkedveltebb változatai a T4F traktorok, amelyeknek legerősebb motorteljesítménnyel szerelt tagjával, a 120 lóerős T4.120 F modellel ismerkedhetünk meg, amely tulajdonképpen még prototípus, ugyanis a sorozatgyártás majd csak 2022 őszén kezdődik majd meg.

Mire képes a New Holland T4.120F?

A traktor első hídjának egyedülálló befordulási szöge, rendkívüli stabilitást nyújtó tengelytávolsága, a gép befoglaló méretei, egyedi kabinszűrő rendszere, elektronikai és hidraulikarendszere az ültetvényekre specializálja a New Holland új T4 szűkített nyomtávú erőgépeit. Az első ilyen New Holland traktoroknál nagy innovációnak számított a super steer bekormányzású első híd, amely 76 fokos befordulási szöget tesz lehetővé, miközben egy hagyományos traktor első hídja 55 fokban fordul be. Így az ültetvények szűk sorközeiben is könnyű vele kanyarodni, manőverezni. Szintén speciálissá teszi ezeket a gépeket a túlnyomásos kabin karbonszűrő rendszere. Ennek fontossága akkor nyilvánul meg, amikor a traktor permetezni indul a szűk ültetvénysorok közé és a kabinkialakítás megvédi a vegyszerektől a gépkezelőt. A kabin teljesen megújult, síkpadlós változatban készül, a korábbinál tágasabb, és jobb üléspozíciót nyújt. A sorozatgyártás megkezdését követően a traktor ötféle motorteljesítménnyel lesz elérhető, a 120 lóerős a legerősebb, de kijön majd a 80, 90, 100 és 110 lóerős változat is. Ezen kívül – ahogyan eddig is – háromféle felépítményszélességből és széles gumiméret-párosításból választhatnak majd a vásárlók. Fontos hangsúlyozni, hogy a New Holland nem pusztán egy korábbi traktorát fejlesztette tovább, hanem alapjaiban új ültetvényes erőgépet alkotott.
Forrás: Agrotec Magyarország Kft.

Címkék: traktor, new holland, ültetvénytraktor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A kukoricabarkó kártétele és annak megelőzése

A felszívódó rovarölő csávázószerek megjelenéséig a monokultúrában termesztett kukorica egyik fontos kelés utáni ...